Պատրաստեք հաճելի ու ախորժելի Խնձորով կարկանդակ պոկվող կտորներով:
Այս կարկանդակը թխելը շատ հեշտ է ու համեղ է ստացվում: Հյութեղ ու նուրբ կարկանդակը կարող եք մատուցել հյուրերին ու նրանց հաճույք պատճառել:
Կարկանդակն անպայման դուր կգա բոլորին:
Խնձորով կարկանդակ պոկվող կտորներով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— կաթ 300 մլ
— շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
— խմորիչ 1,5 թեյի գդալ
— աղ 1 թեյի գդալ
— ձու 1 հատ
— բուսական յուղ 120 մլ
— ալյուր 600 գ
Միջուկը պատրաստելու համար վերցրեք.
— խնձոր 4 — 5 հատ
— վանիլային շաքար 1 տուփ
— շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
— օսլա 1 ճաշի գդալ + ջուր 2 ճաշի գդալ
— շաքարի փոշի
Խնձորով կարկանդակ պոկվող կտորներով. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք կաթը խառնել աղի, խմորիչի, շաքարավազի և ձվի հետ։ Խառնել մինչև հարթ լինի:
_ Ալյուրը մաղել և մաս-մաս ավելացնել խմորին, հունցել փափուկ և առաձգական խմոր։ Ծածկել և թողնել 1 ժամ տաք տեղում։
_ Խնձորները կտրատել խորանարդիկներով, վրան շաքարավազ ցանել և տապակել թավայի մեջ մինչև փափկի, ըստ ճաշակի ավելացնել վանիլին, դարչին, օսլա և լցնել ջուրը։
_ Խմորը կտրատել և բաժանել կտորների։ Յուրաքանչյուրը կտորը գնդիկ անել և թողնել 10 րոպե։
_ Գնդիկները բացել բլիթներով, դնել միջուկը և փաթաթել։
_ Կլոր ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և փաթույթները շրջանաձև շարել։
_ Թողնում ենք 15 րոպե, վրան քսել հարած ձու։
_ Ջեռոցը տաքացրեք 180 աստիճանով և թխեք 20-30 րոպե, նայեք ձեր ջեռոցին։
_Պատրաստի կարկանդակի վրա շաղ տալ շաքարի փոշի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակով տորթ չէ, բայց համն անմահական է