Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող. Ֆիլո խմորով թխվող շատ նուրբ ու գայթակղիչ ֆրանսիական աղանդեր

Խնձորով Կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Վերցնում ենք մի քիչ խնձոր, մի քանի շերտ ֆիլո խմոր և պատրաստում Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող:

Հայտնի ֆրանսիական աղանդերի վրա ձևավորվում է ախորժելի խրթխրթան կեղև, իսկ ներքևի շերտը ստացվում է շատ հյութալի։

Ինչ վերաբերում է միջուկին, ապա դրա պատրաստման համար անհրաժեշտ կլինի խնձոր, շաքար, դարչին և սպիրտ։ Որպես վերջին բաղադրիչ՝ կարող եք օգտագործել ռոմ կամ կոնյակ։ Խնձորներին ավելացրեք նաև լոռամիրգ։ Այս հատապտուղը կարող է լրացնել դասական մրգային աղանդերը իր թթվայնությամբ։

Այս աղանդերը թխելու համար պետք է պատրաստի ֆիլո խմոր գնել։ Այսպիսով, ձեզանից նվազագույն ժամանակ կպահանջվի նման հրաշալի կարկանդակ պատրաստելու համար: Պարզապես հիշեք, եթե քառակուսի թերթեր եք գնել, ապա կարող է անհրաժեշտ լինել մոտավորապես 12 հատ:

Խնձորով Կարկանդակ

Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող. Բաղադրիչներ

_ Ֆիլո խմոր 250 գ

_ Կարագ 100 գ

_ Խնձոր 1 կգ

_ Լոռամիրգ 2 ճաշի գդալ

_ Ռոմ 1 ճաշի գդալ

_ Դարչին 1 թեյի գդալ

_ Կիտրոնի հյութ 20 մլ

_ Շաքարավազ 150 գ

_ Վանիլային շաքարավազ 1 թեյի գդալ

Խնձորով Կարկանդակ Խնձորով Կարկանդակ

Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող. Պատրաստման եղանակը

_ Մաքրել խնձորները և հանել միջուկը։ Կտրել դրանք փոքր կտորներով:

_ Մրգերի կտորների վրա կիտրոնի հյութ ցողեք, որպեսզի դրանք չսևանան:

_ 30 գ կարագը հալեցնել տապակի մեջ, վրան լցնել խնձոր: Եփել դրանք ցածր ջերմության վրա 5-7 րոպե։

_ 100 գ շաքարավազը խառնել աղացած դարչինի և վանիլային շաքարի հետ։ Խառնուրդը լցնել խնձորի վրա։ Ավելացնել լոռամիրգ և ռոմ:

_ Մանրակրկիտ խառնել։ Պահել կրակի վրա, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։ Հեռացնել վառարանից և թող սառչի։

_ Մնացած կարագը հալեցնել:

_ Խմորի շերտերը յուղելով, հերթականությամբ ձևամանի մեջ խաչաձև դնել իրար վրա, այնպես, որ ծայրերը կախվեն կողքերից:

_ Խմորի յուրաքանչյուր շերտի վրա շաղ տալ շաքարավազ։ Վրան դնել խնձորի միջուկը։

_ Խմորի կախված եզրերը վրա բերել՝ խնձորը ծածկելով: Խմորը պետք չէ փորձել հավասարեցնել: Քանի որ աղանդերի վերին մասը պետք է լինի մի փոքր անփույթ:

_ Խմորին քսել հալած կարագ։

_ Տորթը կես ժամով դնել նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

Խնձորով Կարկանդակ

Խնձորով Կարկանդակը պատրաստ է:

Թող ամբողջովին սառչի, ապա հանեք կաղապարից։ Աղանդերը պետք է մի փոքր մնա սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի միջուկը նստի։ Այդպես ձեզ համար ավելի հեշտ կլինի կտրել և ուտել այս խնձորով թխվածքը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած խնձոր

Խնդրում ենք Գնահատեք