Վերցնում ենք մի քիչ խնձոր, մի քանի շերտ ֆիլո խմոր և պատրաստում Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող:
Հայտնի ֆրանսիական աղանդերի վրա ձևավորվում է ախորժելի խրթխրթան կեղև, իսկ ներքևի շերտը ստացվում է շատ հյութալի։
Ինչ վերաբերում է միջուկին, ապա դրա պատրաստման համար անհրաժեշտ կլինի խնձոր, շաքար, դարչին և սպիրտ։ Որպես վերջին բաղադրիչ՝ կարող եք օգտագործել ռոմ կամ կոնյակ։ Խնձորներին ավելացրեք նաև լոռամիրգ։ Այս հատապտուղը կարող է լրացնել դասական մրգային աղանդերը իր թթվայնությամբ։
Այս աղանդերը թխելու համար պետք է պատրաստի ֆիլո խմոր գնել։ Այսպիսով, ձեզանից նվազագույն ժամանակ կպահանջվի նման հրաշալի կարկանդակ պատրաստելու համար: Պարզապես հիշեք, եթե քառակուսի թերթեր եք գնել, ապա կարող է անհրաժեշտ լինել մոտավորապես 12 հատ:
Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող. Բաղադրիչներ
_ Ֆիլո խմոր 250 գ
_ Կարագ 100 գ
_ Խնձոր 1 կգ
_ Լոռամիրգ 2 ճաշի գդալ
_ Ռոմ 1 ճաշի գդալ
_ Դարչին 1 թեյի գդալ
_ Կիտրոնի հյութ 20 մլ
_ Շաքարավազ 150 գ
_ Վանիլային շաքարավազ 1 թեյի գդալ
Խնձորով Կարկանդակ Հարսի քող. Պատրաստման եղանակը
_ Մաքրել խնձորները և հանել միջուկը։ Կտրել դրանք փոքր կտորներով:
_ Մրգերի կտորների վրա կիտրոնի հյութ ցողեք, որպեսզի դրանք չսևանան:
_ 30 գ կարագը հալեցնել տապակի մեջ, վրան լցնել խնձոր: Եփել դրանք ցածր ջերմության վրա 5-7 րոպե։
_ 100 գ շաքարավազը խառնել աղացած դարչինի և վանիլային շաքարի հետ։ Խառնուրդը լցնել խնձորի վրա։ Ավելացնել լոռամիրգ և ռոմ:
_ Մանրակրկիտ խառնել։ Պահել կրակի վրա, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի։ Հեռացնել վառարանից և թող սառչի։
_ Մնացած կարագը հալեցնել:
_ Խմորի շերտերը յուղելով, հերթականությամբ ձևամանի մեջ խաչաձև դնել իրար վրա, այնպես, որ ծայրերը կախվեն կողքերից:
_ Խմորի յուրաքանչյուր շերտի վրա շաղ տալ շաքարավազ։ Վրան դնել խնձորի միջուկը։
_ Խմորի կախված եզրերը վրա բերել՝ խնձորը ծածկելով: Խմորը պետք չէ փորձել հավասարեցնել: Քանի որ աղանդերի վերին մասը պետք է լինի մի փոքր անփույթ:
_ Խմորին քսել հալած կարագ։
_ Տորթը կես ժամով դնել նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Խնձորով Կարկանդակը պատրաստ է:
Թող ամբողջովին սառչի, ապա հանեք կաղապարից։ Աղանդերը պետք է մի փոքր մնա սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի միջուկը նստի։ Այդպես ձեզ համար ավելի հեշտ կլինի կտրել և ուտել այս խնձորով թխվածքը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած խնձոր