Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Ես ձեզ առաջարկում եմ թեյի համար թխվածքի պարզ և հետաքրքիր բաղադրատոմս:
Խնձորով թխվածքները դասական են, որոնց մենք կրկին ու կրկին վերադառնում ենք: Տարբեր տեսակի կարկանդակներ, շառլոտներ, բլիթներ, թխվածքաբլիթներ, բուլկիներ: Իհարկե, խնձորը մեր խոհանոցի հիմնական և ամենասիրած պտուղն է:
Խնձորով հյուսերը պատրաստվում են խմորիչով խմորով: Միգուցե դուք հաճախ չեք զբաղվում դրանով և վախենում եք, որ այն ձեզ մոտ չի ստացվի: Մի անհանգստացեք. Բաղադրատոմսը պարունակում է և՛ բաղադրիչների ճշգրիտ քանակ, և՛ մանրամասն բացատրություն, թե ինչ և ինչպես անել:
Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խմորիչ 25 գ
_Ջուր 260 մլ
_Շաքար 120 գ
_Վանիլին 3 գ
_Կարագ 80 գ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Ցորենի ալյուր 570 գ
_Խնձոր 2 հատ
_Ձու 1 հատ
Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Թարմ խմորիչը, 80 գ շաքարավազը և վանիլինը լցնել տաք ջրի մեջ: Ավելացնել փափկեցրած կարագը և աղը և հարել:
_Ալյուրը մաղել խմորիչի զանգվածի մեջ և հունցել առաձգական, խիտ խմոր: Ծածկել ամանը պլաստիկ ծածկոցով և սրբիչով և թող մնա 10 րոպե:
_Խմորը բաժանել 12 մասի և բլիթներ ձևավորել դրանցից: Այժմ ծածկեք դրանք նույն կերպ և թողեք մնա ևս 10 րոպե:
_Խնձորները մաքրել, հեռացնել միջուկը և քերել խոշոր քերիչով: Շաղ տալ մնացած շաքարով և խառնել:
_Ալյուրը ցանել աշխատանքային մակերեսին և յուրաքանչյուր բլիթ գրտնակել:
_Յուրաքանչյուրի վրա երկարավուն կտրվածքներ անել՝ չհասնելով մինչև վերջ: Այն մասում, որտեղ հատումները չեն հասել, դրեք խնձորի միջուկը:
_Լայնացնել երկայնական կտրվածքները և ծածկել լցոնը խմորի այս մասով, նրբորեն ամրացնելով եզրերը:
_Հյուսերը դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և քսել հարած ձվով:
_Թողնել դրանք 20 րոպե հասունանան, իսկ հետո կես ժամ թխել 180 °C ջերմաստիճանում:
Խնձորով հյուսած բուլկիները պատրաստ են: Սա թեյախմության անփոխարինելի հյուրասիրություն է: Դրանք ոչ միայն համեղ են, այլև հեշտ պատրաստվող:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Էկլերներ. Փքուն և շատ համեղ թխվածք