Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Համեղ խմորեղենի պարզ ու հետաքրքիր բաղադրատոմս

Խնձորով հյուսած բուլկիներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Ես ձեզ առաջարկում եմ թեյի համար թխվածքի պարզ և հետաքրքիր բաղադրատոմս:

Խնձորով թխվածքները դասական են, որոնց մենք կրկին ու կրկին վերադառնում ենք: Տարբեր տեսակի կարկանդակներ, շառլոտներ, բլիթներ, թխվածքաբլիթներ, բուլկիներ: Իհարկե, խնձորը մեր խոհանոցի հիմնական և ամենասիրած պտուղն է:

Խնձորով հյուսերը պատրաստվում են խմորիչով խմորով: Միգուցե դուք հաճախ չեք զբաղվում դրանով և վախենում եք, որ այն ձեզ մոտ չի ստացվի: Մի անհանգստացեք. Բաղադրատոմսը պարունակում է և՛ բաղադրիչների ճշգրիտ քանակ, և՛ մանրամասն բացատրություն, թե ինչ և ինչպես անել:

Խնձորով հյուսած բուլկիներ

Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խմորիչ 25 գ

_Ջուր 260 մլ

_Շաքար 120 գ

_Վանիլին 3 գ

_Կարագ 80 գ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Ցորենի ալյուր 570 գ

_Խնձոր 2 հատ

_Ձու 1 հատ

Խնձորով հյուսած բուլկիներ

Խնձորով հյուսած բուլկիներ

Խնձորով հյուսած բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը

_Թարմ խմորիչը, 80 գ շաքարավազը և վանիլինը լցնել տաք ջրի մեջ: Ավելացնել փափկեցրած կարագը և աղը և հարել:

_Ալյուրը մաղել խմորիչի զանգվածի մեջ և հունցել առաձգական, խիտ խմոր: Ծածկել ամանը պլաստիկ ծածկոցով և սրբիչով և թող մնա 10 րոպե:

_Խմորը բաժանել 12 մասի և բլիթներ ձևավորել դրանցից: Այժմ ծածկեք դրանք նույն կերպ և թողեք մնա ևս 10 րոպե:

_Խնձորները մաքրել, հեռացնել միջուկը և քերել խոշոր քերիչով: Շաղ տալ մնացած շաքարով և խառնել:

_Ալյուրը ցանել աշխատանքային մակերեսին և յուրաքանչյուր բլիթ գրտնակել:

_Յուրաքանչյուրի վրա երկարավուն կտրվածքներ անել՝ չհասնելով մինչև վերջ: Այն մասում, որտեղ հատումները չեն հասել, դրեք խնձորի միջուկը:

_Լայնացնել երկայնական կտրվածքները և ծածկել լցոնը խմորի այս մասով, նրբորեն ամրացնելով եզրերը:

_Հյուսերը դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և քսել հարած ձվով:

_Թողնել դրանք 20 րոպե հասունանան, իսկ հետո կես ժամ թխել 180 °C ջերմաստիճանում:

Խնձորով հյուսած բուլկիներ

Խնձորով հյուսած բուլկիներ

Խնձորով հյուսած բուլկիները պատրաստ են: Սա թեյախմության անփոխարինելի հյուրասիրություն է: Դրանք ոչ միայն համեղ են, այլև հեշտ պատրաստվող:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Էկլերներ. Փքուն և շատ համեղ թխվածք

Խնդրում ենք Գնահատեք