Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Անսովոր տեսքով համեղ նրբություն

Խնձորով պատառվող կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Վերջերս ես պատրաստեցի այս կարկանդակ խնձորով և անմիջապես սիրահարվեցի:

Նախ՝ թխվածքը շատ անսովոր տեսք ունի: Խնձորով կարկանդակը բաղկացած է առանձին կտորներից, որոնք հեշտությամբ կարելի է պոկել պատառներով: Երկրորդ, այն խելահեղորեն համեղ է: Խնձորի կտորներով եթերային խմորը հալվում է ձեր բերանում: Դե, ինչպե՞ս կարելի է դիմակայել:

Խնձորով պատառվող կարկանդակ

Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ջուր 230 մլ

_Խմորիչ 11 գ

_Ձու 3 հատ

_Շաքարավազ 180 գ

_Աղ 1 պտղունց

_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ

_Ցորենի ալյուր 600 գ

_Խնձոր 3-4 հատ

_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ

Խնձորով պատառվող կարկանդակ

Խնձորով պատառվող կարկանդակ

Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Խորը ամանի մեջ խառնել տաք ջուրը, խմորիչը, 70 գ շաքար, 2 ձու, աղ և արևածաղկի ձեթ: Միասին հարել:

_Երկու քայլով ալյուր ավելացնել և հունցել առաձգական խմոր: Ծածկել սննդային թաղանթով և թող մնա 30 րոպե:

_Սեղանին թեթևակի քսել արևածաղկի ձեթով և խմորը փռել: Այն նույնպես յուղել և գրտնակել ուղղանկյուն շերտով 3 մմ հաստությամբ:

_Խմորի վրա 100 գ շաքարավազ ցանել և հավասարաչափ տարածել մակերեսի վրա:

_Մաքրել խնձորն ու սերմերը հեռացնել, կտրել սեպերով և շարել երեք շարքով խմորի վրա:

_Գլորել գլանափաթեթ և կտրել այն 10 մասի: Կեքսի կաղապարը յուղել, շարել շերտերը, կտրել կողքից և վրան քսել հարած ձու:

_Թխել կարկանդակը 180 աստիճանով 40 րոպե: Պատրաստի խմորեղենը ծածկել ափսեով, շրջել և հանել կաղապարից:

_Թթվասերը հարել 1 թեյի գդալ շաքարավազով, մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի: Տորթը կրեմով զարդարելու համար օգտագործել խմորեղենի տոպրակ:

Խնձորով պատառվող կարկանդակ

Խնձորով այս հրաշալի խմորեղենը կփրկի ձեզ, երբ տորթի համար ժամանակ չկա: Այն կարծես կեքս լինի, բայց ներսում ​​քնքուշ ու փափուկ է և իհարկե, շատ համեղ:

Խնձորով պատառվող կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ տորթ Անտառի խրճիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք