Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Վերջերս ես պատրաստեցի այս կարկանդակ խնձորով և անմիջապես սիրահարվեցի:
Նախ՝ թխվածքը շատ անսովոր տեսք ունի: Խնձորով կարկանդակը բաղկացած է առանձին կտորներից, որոնք հեշտությամբ կարելի է պոկել պատառներով: Երկրորդ, այն խելահեղորեն համեղ է: Խնձորի կտորներով եթերային խմորը հալվում է ձեր բերանում: Դե, ինչպե՞ս կարելի է դիմակայել:
Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ջուր 230 մլ
_Խմորիչ 11 գ
_Ձու 3 հատ
_Շաքարավազ 180 գ
_Աղ 1 պտղունց
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 600 գ
_Խնձոր 3-4 հատ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
Խնձորով պատառվող կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել տաք ջուրը, խմորիչը, 70 գ շաքար, 2 ձու, աղ և արևածաղկի ձեթ: Միասին հարել:
_Երկու քայլով ալյուր ավելացնել և հունցել առաձգական խմոր: Ծածկել սննդային թաղանթով և թող մնա 30 րոպե:
_Սեղանին թեթևակի քսել արևածաղկի ձեթով և խմորը փռել: Այն նույնպես յուղել և գրտնակել ուղղանկյուն շերտով 3 մմ հաստությամբ:
_Խմորի վրա 100 գ շաքարավազ ցանել և հավասարաչափ տարածել մակերեսի վրա:
_Մաքրել խնձորն ու սերմերը հեռացնել, կտրել սեպերով և շարել երեք շարքով խմորի վրա:
_Գլորել գլանափաթեթ և կտրել այն 10 մասի: Կեքսի կաղապարը յուղել, շարել շերտերը, կտրել կողքից և վրան քսել հարած ձու:
_Թխել կարկանդակը 180 աստիճանով 40 րոպե: Պատրաստի խմորեղենը ծածկել ափսեով, շրջել և հանել կաղապարից:
_Թթվասերը հարել 1 թեյի գդալ շաքարավազով, մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի: Տորթը կրեմով զարդարելու համար օգտագործել խմորեղենի տոպրակ:
Խնձորով այս հրաշալի խմորեղենը կփրկի ձեզ, երբ տորթի համար ժամանակ չկա: Այն կարծես կեքս լինի, բայց ներսում քնքուշ ու փափուկ է և իհարկե, շատ համեղ:
Խնձորով պատառվող կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ տորթ Անտառի խրճիթ