Այսօր պատրաստելու ենք ծիրանի կոնֆիտյուր։ Պատմականորեն չեմ վախենա ասել, որ Հայաստանը համարվում է ծիրանի Արմանի հայրենիքը, իսկ մենք էլ Արմանի երկրի Արմանիայի բնակիչներն ենք։ Մի խոսքով չերկարացնեմ, աշխարհի ամենապարզ բաղադրատոմսը պետք է ներկայացնեմ այսօր ձեզ։
Իսկ դուք ինձ ոգևորելու համար, խնդրում եմ բաժանորդագրվեք իմ ալիքին, լայքեր դրեք, տարածեք այս տեսանյութը և մեկնաբանություններ գրեք իմ բաղադրատոմսերի վերաբերյալ, դա ինձ համար շատ հաճելի է։
Содержание
Ծիրանի կոնֆիտյուր Բաղադրատոմս
- Ծիրան — մաքրած վիճակում — 3 կգ․
- Շաքարավազ — 2 կգ․
Ծիրանի կոնֆիտյուր Պատրաստման եղանակը
- Կոնֆիտյուրի ծիրանը պետք է հնարավորինս պինդ լինի, հյութեղ և քաղցրը ցանկալի է
- Պետք է կիսենք ծիրանները, կտահան անենք և հարմար տարայի մեջ շերտ առ շերտ շարենք
- Յուրաքանչյուր ավարտուն շարքի վրա պետք է շաքարավազի առատ շերտ լցնենք
- Մաքուր վիճակում իմ մոտ ծիրանը կշռում էր 3 կգ, որին լցրեցի 2 կգ շաքարավազ
- Կարծում եմ իդեալական չափաբաժին է համեղ ծիրանի կոնֆիտյուր պատրաստելու համար
- Այժմ այս ամբողջը ավարտելուց հետո ես կթողնեմ այն ողջ գիշեր, որպեսզի ծիրանը ամբողջ հյութը դուրս տա, արդեն առավոտյան տեսեք ինչքան հյութ է դուրս տվել
- Կարելի է նաև 4-5 ժամից արդեն դնել գազօջախին
- Կդնենք գազօջախին մարմանդ կրակի վրա, որպեսզի սկսենք եփել
- Ես եփում եմ 3 անգամ, յուրաքանչյուր անգամ 10-15 րոպե եռ գալու պահից հաշված
- Ամեն անգամ եռալուց հետո անցնում է 2-3 ժամ, մինչև ամբողջությամբ զանգվածը սառչի
- Ծիրանի օգտակարությունն ու հարուստ արժեքը թվարկել այսօր չեմ հասցնի, պարզապես ասեմ որ այն լրիվությամբ չքայքայելու համար ես չափազանց երկար չեմ եփում, մինչև պնդանալը, այնքան որքան սիրում ենք ուտել, և այն չափով, որ չափով որ համոզված եմ որ չի թթվի
- Թեպետ միևնույն է այն պահում ենք սառը մառաններում, ուստի այսքան եռը ծորուն հյութը ինձ լրիվ բավարար է թվում, եթե ավելի պինդ եք սիրում, կարող եք ավելի երկար եռացնել յուրաքանչյուր անգամ կամ էլ 4 անգամ այս ամենը կազմակերպե
- Ես արդեն նախապատարաստել եմ տարա բանկաները, բարեմաղթանքներով կլցնեմ դրանք, որպեսզի ձմռանը ուրախությունով վայելենք մեր պատրաստած բոլոր պահածոները
- Իսկ եթե մնացած բոլոր պահածոներն ու իմ համեղ բաղադրատոմսերը ուզում եք բաց չթողնել, ընդամենը պետք է բաժանորդագրված լինեք մեր ալիքին, որպեսզի բաց չթողնեք և ոչ մի տեսանյութ, որոնց տակ ձեր դրած լայքերը ինձ ավելի կոգևորեն և նորանոր տեսանյութեր նկարահանելու համար կմոտիվացնեն։
Ծիրանի կոնֆիտյուր տեսանյութ
Դե ինչ կհանդիպենք ձմռանը, այս փակոցը բացելիս անպայման ձեզ ցույց եմ տալու, ուշադիր կլինեք։