Ծիրանի ջեմ. Մարմելադի նման թանձր ու նուրբ քաղցրավենիք
Ծիրանի մուրաբան այնքան գրավիչ է իր կառուցվածքով, ու նրբությամբ, որ բանկան բացելիս հետո այն անմիջապես կդարտարկվի, քանի որ ուղղակի գդալով ուտելու ցանկություն կլինի:
Ծիրանի պահածոն ագար-ագարով ստացվում է խիտ, անուշաբույր, չափավոր քաղցր: Այն հիանալի է տարբեր աղանդերներ պատրաստելու համար, ներառյալ լցոնով բլիթներ:
Ծիրանի ջեմ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
- ծիրան 1.5 կգ
- շաքար 1,2 կգ
- ջուր 50 մլ
- կիտրոնի հյութ՝ կես կիտրոնից
- ագար-ագար 10 գ + 50 մլ ջուր
Ծիրանի ջեմ. Պատրաստման եղանակը
- Մթերքների այս ծավալից դուք կստանաք 4 կես լիտրանոց բանկա ջեմ:
- Կորիզները հանած ծիրանները դնել կաթսայի մեջ, մեջը լցնել ջուր և ավելացնել շաքար:
- Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման, երբեմն խառնելով:
- Կրակը ուժեղ մի արեք, հակառակ դեպքում ջեմը կվառվի:
- Երբ ջեմը սկսի եռալ, լցնել կիտրոնի հյութը և լավ խառնել:
- Եփել 20 րոպե, ներքևից վերև շատ զգուշորեն խառնել, որպեսզի չճխլվեն ծիրանի կեսերը:
- Ագար-ագարի վրա սենյակային ջերմաստիճանի ջուր լցնել՝ խառնուրդը պետք է ջրիկ լինի:
- Ագար-ագարը լցնել ջեմի մեջ և ամեն ինչ լավ խառնել, այնքան, մինչև որ հարթ զանգված դառնա:
- Եփել ևս 3 րոպե:
- Լցնել ջեմը ստերիլացված բանկաների մեջ և փակել կափարիչները:
- Շրջել գլխիվայր, փաթեթավորեք և թող ամբողջովին սառչի:
Հուշում. Եթե ձեզ դուր է գալիս միատարր թանձր ջեմը, ապա ագար-ագարը ավելացնելուց առաջ զանգվածը հարեք ձեռքի բլենդերով:
Ծիրանի ջեմը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ծիրանի մուրաբա