Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Իտալական համեղ խմորեղեն
Պայծառ ցիտրուսային նոտաներով, փխրուն կեղևով և փափուկ միջուկով, նրբահամ «ծույլ» իտալական թխվածքաբլիթները ձեզ շատ դուր կգան: Այս համեղ թխվածքը թխում են մեկ մեծ կտորով և սառչելուց հետո մասերի բաժանում:
Պատրաստման եղանակը շատ պարզ է, բառացիորեն մի քանի րոպեում պատրաստում եք խմորը, դնում ջեռոցն ու կարող եք հրավիրել ընկերուհիներին՝ բուրավետ թեյ խմելու:
Содержание
Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
- Ալյուր — 300 գ
- Փխրեցուցիչ — 8 գ
- Կարագ (մարգարին) — 80 գ
- Շաքարավազ — 125 գ
- Աղ — 1 պտղունց
- Ձու — 2 հատ
- Կիտրոն (միջին չափի, քերուկ) — 1 հատ
Վերևում ցանելու համար
- Կաթ (ջուր) — մոտ 0,5 ճաշի գդալ
- Գրանուլացված շաքար — մոտ 1 ճաշի գդալ
- Հրուշակեղենի դեկոր (ըստ ցանկության) — մոտ 1 ճաշի գդալ
Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Կարագը կաթսայի մեջ դնել, տաքացնել, հալեցնել և թող սառչի:
- Լցնել հովացած կարագը մեծ ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, մի պտղունց աղ ու ձու, խառնել:
- Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ և կիտրոնի քերուկ, խմորը հունցել: Ստացվում է հարթ, առաձգական և գրեթե չկպչող խմոր:
- Խմորը գլորել ռուլետի ձևով: Տեղափոխել այն յուղաթղթի վրա:
- Ձևավորել 25 սանտիմետր երկարությամբ, 10 սանտիմետր լայնությամբ գլանիկ:
- Խմորի վերևի մասը թրջել կաթով կամ ջրով, ցանել խմորեղենի դեկորով (հնարավորության դեպքում) և շաքարավազով:
- Վրձնի օգնությամբ ավելորդ շաքարավազը մաքրել:
- Աշխատանքային յուղաթուղթը տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա և դնել այն 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Թխել աղանդերը մոտ 45 րոպե:
Ծույլ թխվածքաբլիթները պատրաստ են, սպասեք, որ մի փոքր սառչի, կտրատեք և վայելեք հաճույքով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ