Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Իտալական համեղ խմորեղեն

Ծույլ թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Իտալական համեղ խմորեղեն

Պայծառ ցիտրուսային նոտաներով, փխրուն կեղևով և փափուկ միջուկով, նրբահամ «ծույլ» իտալական թխվածքաբլիթները ձեզ շատ դուր կգան: Այս համեղ թխվածքը թխում են մեկ մեծ կտորով և սառչելուց հետո մասերի բաժանում:

Պատրաստման եղանակը շատ պարզ է, բառացիորեն մի քանի րոպեում պատրաստում եք խմորը, դնում ջեռոցն ու կարող եք հրավիրել ընկերուհիներին՝ բուրավետ թեյ խմելու:

Ծույլ թխվածքաբլիթներ

Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմորի համար

  • Ալյուր — 300 գ
  • Փխրեցուցիչ — 8 գ
  • Կարագ (մարգարին) — 80 գ
  • Շաքարավազ — 125 գ
  • Աղ — 1 պտղունց
  • Ձու — 2 հատ
  • Կիտրոն (միջին չափի, քերուկ) — 1 հատ

Վերևում ցանելու համար

  • Կաթ (ջուր) — մոտ 0,5 ճաշի գդալ
  • Գրանուլացված շաքար — մոտ 1 ճաշի գդալ
  • Հրուշակեղենի դեկոր (ըստ ցանկության) — մոտ 1 ճաշի գդալ

Ծույլ թխվածքաբլիթներ

Ծույլ թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագը կաթսայի մեջ դնել, տաքացնել, հալեցնել և թող սառչի:
  2. Լցնել հովացած կարագը մեծ ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, մի պտղունց աղ ու ձու, խառնել:
  3. Ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ և կիտրոնի քերուկ, խմորը հունցել: Ստացվում է հարթ, առաձգական և գրեթե չկպչող խմոր:
  4. Խմորը գլորել ռուլետի ձևով: Տեղափոխել այն յուղաթղթի վրա:
  5. Ձևավորել 25 սանտիմետր երկարությամբ, 10 սանտիմետր լայնությամբ գլանիկ:
  6. Խմորի վերևի մասը թրջել կաթով կամ ջրով, ցանել խմորեղենի դեկորով (հնարավորության դեպքում) և շաքարավազով:
  7. Վրձնի օգնությամբ ավելորդ շաքարավազը մաքրել:
  8. Աշխատանքային յուղաթուղթը տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա և դնել այն 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  9. Թխել աղանդերը մոտ 45 րոպե:

Ծույլ թխվածքաբլիթներ

Ծույլ թխվածքաբլիթները պատրաստ են, սպասեք, որ մի փոքր սառչի, կտրատեք և վայելեք հաճույքով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք