Ծույլ Նապոլեոն տորթ թխելով կարող եք արագ ու հեշտորեն պատրաստել համեղագույն թխվածքի մեր տարբերակը:
Թվում է, թե բոլորն արդեն գիտեն, թե իրականում ինչպես է հայտնվել այս հիանալի աղանդերը։ Այնուամենայնիվ, այս տորթի գյուտի մասին բավականին շատ հետաքրքիր պատմություններ կան։
Լեգենդներից մեկի համաձայն՝ Նապոլեոնի տորթը հորինել է հենց ֆրանսիական կայսրը: Նապոլեոնի կինը մի անգամ նկատեց ամուսինն ինչ-որ բան է շշնջում սպասուհուն։ Զգույշ հարցաքննությունից հետո կինը պարզել է, որ Նապոլեոնը պարզապես խոսում էր աղանդերի բաղադրատոմսի մասին։ Այսպիսով, կայսրն ինքն է այս աղանդերի գյուտարարը:
Մեկ այլ լեգենդի համաձայն՝ թխվածքը ստեղծել են ռուսները 1812 թվականին, ի պատիվ պարտված ֆրանսիացի հրամանատարի:
Այս լեգենդները ճշմարիտ են, թե կեղծ, կարելի է երկար քննարկել: Առայժմ պատրաստենք այս հայտնի տորթը։
Ծույլ Նապոլեոն տորթ. Բաղադրիչները
_ խմորիչով շերտավոր խմոր — 1 կգ
_ կարագ — 100 գ
_ հավի ձու — 3 հատ
_կաթ — 900 մլ
_ շաքարավազ — 180 գ
_ եգիպտացորենի օսլա — 70 գ
_ վանիլային շաքարավազ — 10 գ
Ծույլ Նապոլեոն տորթ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաթսայի մեջ ձվերը խառնել վանիլային և սովորական շաքարի հետ։ Շաքարավազը պետք է լուծվի ձվի մեջ: Ձվի զանգվածի մեջ լցնել կաթը, դնել չափավոր կրակի վրա։
_ Անընդհատ խառնելով զանգվածը հասցնել թանձր վիճակի։ Այնուհետև թող կրեմը սառչի սննդային թաղանթի տակ՝ կրեմին անմիջական շփմամբ։
_ Խմորը կտրատել հավասար չափի շերտերով։
_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, խմորը դնել մակերեսին։
_ Յուրաքանչյուր շերտը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։
_ Շերտերի վրայից հանել փշրանքները՝ դրանք անհրաժեշտ են տորթի վրա ցանելու համար։
_ Յուրաքանչյուր շերտը բաժանել ավելի բարակ մասերի։
_ Կարագը միացնել կրեմին, հարել հարիչով մինչև համասեռ լինի։ Տորթի յուրաքանչյուր շերտին քսել կրեմ, շերտերն իրար վրա դնելով։
_ Տորթի կողքերին քսել մնացած կրեմը, մակերեսին ցանել ստացված փշրանքները, թողնել սառնարանում, որ կայունանա 8 ժամ։
Այս բաղադրատոմսը պարզ է նրանով, որ բաց է թողնում խմորի պատրաստման որոշ քայլեր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Նապոլեոն