Պատրաստենք կաթնային թխվածքաբլիթներ, որոնք Կատարյալ հարմար են և թեյի, և մի բաժակ անուշաբույր սուրճի հետ վայելելու համար:
Կաթնային թխվածաքաբլիթներ պատրաստելը շատ պարզ և հեշտ է, բայց արդյունքը կգերազանցի բոլոր սպասելիքները:
Կաթնային թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Փափուկ կարագ 115 գ
_Շաքար 120-130 գ
_Ձու 1 հատ
_Կաթ 150 մլ
_Փխրեցուցիչ 15 գ
_Աղ 1 պտղունց
_Նարնջի համ
_Ալյուր 500 գ
_Շաքարի փոշի` զարդարելու համար
Կաթնային թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Փափուկ կարագը դնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և հարել մինչև միատարր զանգված ստացվի:
_Այնուհետև ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել ձուն:
_Հաջորդը, լցնել կաթի մեջ նարնջի համը և խառնել: Դրանից հետո լցնել խմորի փխրեցուցիչը և ավելացնել մաղած ալյուրը: Խմորը խառնել նախ խառնիչով, ապա՝ ձեռքով: Խմորը պետք է լինի փափուկ և չկպչի ձեր ձեռքերին:
_Խմորը փաթեթավորեք կպչուն թաղանթով և դնել սառնարանում 15-20 րոպե: Այն հանելուց հետո ձևավորել բլիթները ձեզ համար հարմար եղանակով: Դրանք կարող են լինել գնդիկներ, շրջանակներ կամ ցանկացած այլ ձևի:
_Մնաց միայն մի քայլ` շարել պատրաստված թխվածքաբլիթները յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա և նախապես տաքացված ջեռոցում դնել 15-20 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն:
Թող մի քիչ սառչի և շաղ տալ շաքարի փոշով:
Կաթնային թխվածքաբլիթները պատրաստ են: Արտաքինից մի փոքր փխրուն է, իսկ ներսը` փափուկ, նուրբ, նարնջահամի նոտաներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ