Կաթնային կարկանդակ. Պարզ, թեթև և համեղ թխվածք

Կաթնային կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնային կարկանդակը շատ հեշտ պատրաստվող նուրբ աղանդեր է:

Ընկերուհիս խստորեն է հետևում իր կազմվածքին: Նա երկար ժամանակ է, որ հրաժարվել ալյուրից և քաղցրեղենից: Բայց նույնիսկ նա չի կարողանում դիմակայել գայթակղիչ կաթնային աղանդերին:

Առաջին անգամ մենք միասին փորձեցինք դա իմ հարևանի տնային երեկույթին: Հիմա ես ինքս հաճախ եմ պատրաստում այս պարզ կաթնային խմորեղենը:

Կաթնային կարկանդակ

Կաթնային կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 4 հատ

_Շաքար 140 գ

_Կաթ 450 — 500 մլ

_Ցորենի ալյուր 150 — 160 գ

_Կիտրոն 0.5 հատ

Կաթնային կարկանդակ
Կաթնային կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերին ավելացնել շաքարավազը և լավ հարել մի քանի րոպե:

_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած՝ թթվածնով հագեցած ալյուրը, անընդհատ  հարել այնպես, որ գնդիկներ չառաջանան: Կարկանդակի խմորին ավելացնել կես կիտրոնի կեղևի քերուկ, այնուհետև քամել հյութը և ավելացնել խմորին:

_Լցնել կաթը և լավ խառնել: Ստացված զանգվածը պետք է մածուցիկ լինի, ինչպես նրբաբլիթի խմորը կիտրոնի հյութով

_Խմորը լցնել յուղած տապակի մեջ, դնել170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 1 ժամ: Երբ կաթնային աղանդերը պատրաստ լինի, անջատել ջեռոցը, մի փոքր բացել դուռը և առանց կաղապարը հանելու՝ թողեք այն ամբողջովին սառչի:

Կաթնային կարկանդակ

Կաթնային թխվածքը մի փոքր կթուլանա, բայց դա նորմալ է: Կարող եք աղանդերի վրա շաղ տալ շաքարի փոշի:

Այս  նրբությունը կարողացավ գրավել իմ շատ ընկերների սրտերը: Հիմա ձեր հերթն է:

Կաթնային կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Զոլավոր բիսկվիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք