Կաթնային կարկանդակը շատ հեշտ պատրաստվող նուրբ աղանդեր է:
Ընկերուհիս խստորեն է հետևում իր կազմվածքին: Նա երկար ժամանակ է, որ հրաժարվել ալյուրից և քաղցրեղենից: Բայց նույնիսկ նա չի կարողանում դիմակայել գայթակղիչ կաթնային աղանդերին:
Առաջին անգամ մենք միասին փորձեցինք դա իմ հարևանի տնային երեկույթին: Հիմա ես ինքս հաճախ եմ պատրաստում այս պարզ կաթնային խմորեղենը:
Կաթնային կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 4 հատ
_Շաքար 140 գ
_Կաթ 450 — 500 մլ
_Ցորենի ալյուր 150 — 160 գ
_Կիտրոն 0.5 հատ
Կաթնային կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերին ավելացնել շաքարավազը և լավ հարել մի քանի րոպե:
_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած՝ թթվածնով հագեցած ալյուրը, անընդհատ հարել այնպես, որ գնդիկներ չառաջանան: Կարկանդակի խմորին ավելացնել կես կիտրոնի կեղևի քերուկ, այնուհետև քամել հյութը և ավելացնել խմորին:
_Լցնել կաթը և լավ խառնել: Ստացված զանգվածը պետք է մածուցիկ լինի, ինչպես նրբաբլիթի խմորը կիտրոնի հյութով
_Խմորը լցնել յուղած տապակի մեջ, դնել170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 1 ժամ: Երբ կաթնային աղանդերը պատրաստ լինի, անջատել ջեռոցը, մի փոքր բացել դուռը և առանց կաղապարը հանելու՝ թողեք այն ամբողջովին սառչի:
Կաթնային թխվածքը մի փոքր կթուլանա, բայց դա նորմալ է: Կարող եք աղանդերի վրա շաղ տալ շաքարի փոշի:
Այս նրբությունը կարողացավ գրավել իմ շատ ընկերների սրտերը: Հիմա ձեր հերթն է:
Կաթնային կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Զոլավոր բիսկվիթ