Կաթնաշոռային կեքս Եթերային
Վերջերս մեր փողոցում բացվեց հրուշակեղենի փոքրիկ խանութ: Թխելը առաջարկվում է միայն վերցնելու համար, բայց դա չի խանգարում 2 մետրանոց հերթի հերթագրմանը հաջորդող շարքին: Բանն այն է, որ հացաբուլկեղենի հոտը ձգվում է մինչև պողոտա: Անձամբ ես ունեմ կիտրոնով կաթնաշոռի տորթի ամենավառ հոտը:
Դեռահաս տարիքում ես իմացա, թե ինչպես պատրաստել կեքսեր տանը: Ես խմորը լցրի աղյուսի ձևի մեջ, որի մեջ տատս հաց էր պատրաստում: Նա նաև բողոքեց, որ իր բոլոր թխած ապրանքներից վանիլի և մրգի հոտ է գալիս: Բայց նա չի արգելել թխել, քանի որ կաթնաշոռով տորթը բոլորին դուր է եկել: Այս բաղադրատոմսը նույնպես ձեր ճաշակին կհամապատասխանի:
Կաթնաշոռային կեքս Եթերային. Անհրաժեշտ բաղադրությունը
- Ցորենի ալյուր 220 գ
- Կաթնաշոռ 280 գ
- Կարագ 100 գ
- Շաքարավազ 220 գ
- Ձու 3 հատ
- Փխրեցուցիչ 7 գ
- Սոդա 0.5 թեյի գդալ
- Աղ 1 պտղունց
- Կիտրոն 1 հատ
- Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
Կաթնաշոռային կեքս Եթերային. Պատրաստման եղանակը
- Նախապես հանել մթերքները սառնարանից: Դրանք պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանի:
- Կիտրոնի հյութը քամել ամանի մեջ: Դրան ավելացնել 1,5 ճաշի գդալ շաքար:
- Փափուկ կարագը լցնել բլենդերի ամանի մեջ, ծածկել շաքարով, խառնել: Հետո ավելացնել ցանկացած յուղայնության կաթնաշոռ: Կրկին խառնել բաղադրիչները:
- Մեկ առ մեկ ձվերն ավելացնել ամանի մեջ: Ամեն ինչ խառնել բլենդերով, մինչև ստացվի միատարր խմոր:
- Լցնել դրա մեջ կիտրոնի հյութը, խառնել:
- Ալյուրը, փխրեցուցիչը և սոդան մաղել ամանի մեջ: Մեջը լցնել մի պտղունց աղ: Խմորը մանրակրկիտ խառնել, լցնել ձևամանի մեջ: Նախապես այն յուղել և մեջը ցանել չորահացի փշրանքներ:
- Խմորի մեջտեղում փայտե շամփուրով ճեղք անել: Լցնել մի փոքր բուսական յուղ կամ կարագ այդ ճեղքի մեջ: Սա կեղևին կտա խրթխրթոց և փայլ:
- Թխել տորթը 45–55 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ստուգել պատրաստված լինել ատամի չոփիկով: Բայց, հիշեք, առաջին 40 րոպեի ընթացքում ընդհանրապես մի բացեք վառարանի դուռը:
Կեքսը զգուշորեն հանել ձևամանից, տեղափոխել մետաղալարով ցանցի վրա, զարդարել ըստ ճաշակի՝ գլազուրով, շոկոլադով, կամ շաքարի փոշիով:
Կաթնաշոռային կեքսը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Զոլավոր բիսկվիթ