Այս Կաթնաշոռով բլիթներ թխելու ընթացքում, ամբողջ ընտանիքը սկսում է պտտվել ջեռոցի շուրջ, ինչպես մեղուների պարսը՝ մեղրի շուրջը։ Առաջին խմբաքանակն անհետանում է դեռ տաք վիճակում, ոչ ոք չի կարողանում դիմանալ մինչև սառչելը:
Հակառակ այն կարծիքին, որ խմորիչով խմորը շատ դժվար է պատրաստվում, դրա հետ աշխատելը հաճույք է։ Ի տարբերություն բուլկիների, պետք չէ յուրաքանչյուր բլիթ առանձին ձևավորել, ինչը զգալիորեն նվազեցնում է պատրաստման ժամանակը։
Կաթնաշոռով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ձու 9 հատ
_Վանիլային շաքարավազ 2,5 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 300 գ
_Չոր խմորիչ 1 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 1 կգ
_Կարագ 160 գ
_Կաթ 530 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Մեղր 2 ճաշի գդալ
_Կաթնաշոռ 1կգ
_Չամիչ 150–200 գ
Կաթնաշոռով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Հարել 3 ձուն, 120 գ շաքարավազը և 0,5 թեյի գդալ վանիլային շաքար: Զանգվածը պետք է կրկնապատկվի ծավալով։
_Խառնել խմորիչը, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և 1 ճաշի գդալ ալյուր: Ավելացնել 100 գ հալած կարագ և 500 մլ տաք կաթ, հարել։ Ապա խառնեք ձվի զանգվածի հետ։
_Լցնել արևածաղկի ձեթը և ավելացնել 500 գ ալյուր, լավ խառնել։ Ավելացնել մեղրը, խառնել և ավելացնել մնացած ալյուրը։
_Խմորը հունցել 10-15 րոպե, մինչև այն դադարի կպչել ձեռքերին։ Ծածկել և տաք տեղում թողնել 1 ժամ։
_Կաթնաշոռին խառնել 180 գ շաքարավազ, 2 թեյի գդալ վանիլային շաքարավազ, 4 ձու, 2 ձվի սպիտակուց և 60 գ փափկած կարագ։
_Չամիչի վրա լցնել եռացրած ջուր և թողնել 15 րոպե։
_Խմորը կիսել երկու մասի և յուրաքանչյուր կտոր գրտնակել բարակ ուղղանկյունի ձևով։
_Վրան քսել կաթնաշոռի միջուկը և շաղ տալ չամիչ։ Ռուլետը ոլորել, ծայրերը սեղմել և թելով կտրատել։
_Բլիթները դնել մագաղաթյա թղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թողնել 10 րոպե։
_2 դեղնուցը հարել 2 ճաշի գդալ կաթի հետ և քսել բուլկիների վրա: Այնուհետև թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 25-30 րոպե։
Կաթնաշոռով բլիթները պատրաստ են։ Կաթնաշոռի միջուկը կարող եք փոխարինել մեկ ուրիշով։
Օրինակ, խելահեղ համեղ կլինի, եթե խմորի շերտին քսեք հալած կարագ և ուղղակի ցանեք շաքարավազի և դարչինի խառնուրդով։ Կարելի է ավելացնել նաև թակած ընկույզ կամ չոր մրգեր։
Ընտրեք այն, ինչ ձեզ դուր է գալիս:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ