Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Նույնիսկ անփորձ խոհարարը կթխի սրանք

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Նույնիսկ անփորձ խոհարարը կթխի սրանք

Համեղ աղանդեր պատրաստելու համար պետք չէ երկար կանգնել վառարանի մոտ և մեր կաթնաշոռով թխվածքաբլիթները դա ապացուցում են: Հեշտ պատրաստվող նրբագեղությունը կուրախացնի ձեզ իր նուրբ համով և հաճելի բույրով: Մենք ընդունում ենք, որ պարզապես սիրահարվել ենք այս թխվածքին:

Նույնիսկ սկսնակը կարող է պատրաստել նման աղանդերը: Առաջին հերթին անհրաժեշտ է խմորը հունցել՝ պարզապես խառնելով բոլոր բաղադրիչները միասին: Դրանից հետո խմորից պարանիկներ անել, որոնք պետք է ոլորել դեպի ներս: Բայց դուք կարող եք փորձարկել ձևը և պատրաստել կաթնաշոռային թխվածքաբլիթներ այլ ձևերով: Օրինակ, պատրաստեք դրանք կլոր կամ սրտիկների տեսքով:

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 160 գ
  • Կաթնաշոռ 200 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
  • Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
  • Փխրեցուցիչ 0,5 թեյի գդալ
  • Աղ 1 պտղունց

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել ձվերը, շաքարավազը, թթվասերը, աղը, արևածաղկի ձեթը և կաթնաշոռը մինչև համասեռ վիճակ:
  2. Դրանից հետո ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և հունցել փափուկ խմոր: Այն չպետք է կպչուն լինի:
  3. Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի: Դրանից հետո խմորի յուրաքանչյուր կտոր գլորել 30 սմ երկարությամբ պարանի պես: Պարանի եզրերը ոլորել դեպի մեջտեղը` պարույր ստանալու համար:
  4. Յուրաքանչյուր կտորի վերևի մասը թաթախել արևածաղկի ձեթի և շաքարի մեջ: Դրանից հետո թխվածքաբլիթները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
  5. Տապակը դնել 20 րոպե 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում:

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Քնքուշ կաթնաշոռով թխվածքաբլիթները պատրաստ են: Եթե ​​սպասում եք հյուրեր, սա հիանալի գաղափար է արագ հյուրասիրության համար:

Ձեր ժամանակից ընդամենը կես ժամ կտրամադրեք և անուշահոտ տնական թխվածքն արդեն սեղանին է:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Կաթնաշոռային բլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք