Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Նույնիսկ անփորձ խոհարարը կթխի սրանք
Համեղ աղանդեր պատրաստելու համար պետք չէ երկար կանգնել վառարանի մոտ և մեր կաթնաշոռով թխվածքաբլիթները դա ապացուցում են: Հեշտ պատրաստվող նրբագեղությունը կուրախացնի ձեզ իր նուրբ համով և հաճելի բույրով: Մենք ընդունում ենք, որ պարզապես սիրահարվել ենք այս թխվածքին:
Նույնիսկ սկսնակը կարող է պատրաստել նման աղանդերը: Առաջին հերթին անհրաժեշտ է խմորը հունցել՝ պարզապես խառնելով բոլոր բաղադրիչները միասին: Դրանից հետո խմորից պարանիկներ անել, որոնք պետք է ոլորել դեպի ներս: Բայց դուք կարող եք փորձարկել ձևը և պատրաստել կաթնաշոռային թխվածքաբլիթներ այլ ձևերով: Օրինակ, պատրաստեք դրանք կլոր կամ սրտիկների տեսքով:
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 160 գ
- Կաթնաշոռ 200 գ
- Ձու 1 հատ
- Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
- Փխրեցուցիչ 0,5 թեյի գդալ
- Աղ 1 պտղունց
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել ձվերը, շաքարավազը, թթվասերը, աղը, արևածաղկի ձեթը և կաթնաշոռը մինչև համասեռ վիճակ:
- Դրանից հետո ավելացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և հունցել փափուկ խմոր: Այն չպետք է կպչուն լինի:
- Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի: Դրանից հետո խմորի յուրաքանչյուր կտոր գլորել 30 սմ երկարությամբ պարանի պես: Պարանի եզրերը ոլորել դեպի մեջտեղը` պարույր ստանալու համար:
- Յուրաքանչյուր կտորի վերևի մասը թաթախել արևածաղկի ձեթի և շաքարի մեջ: Դրանից հետո թխվածքաբլիթները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
- Տապակը դնել 20 րոպե 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում:
Քնքուշ կաթնաշոռով թխվածքաբլիթները պատրաստ են: Եթե սպասում եք հյուրեր, սա հիանալի գաղափար է արագ հյուրասիրության համար:
Ձեր ժամանակից ընդամենը կես ժամ կտրամադրեք և անուշահոտ տնական թխվածքն արդեն սեղանին է:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Կաթնաշոռային բլիթներ