Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ թեյի համար. Պարզ և համեղ աղանդերի բաղադրատոմս
Հրուշակագործները շարունակ փորձում են ստեղծել համեղ թխվածքաբլիթներ պատրաստելու նոր ալգորիթմներ։ Այս բիզնեսում շատերը հետագայում մեծ գումարներ են վաստակում: Օրինակ՝ լեգենդար Oreo թխվածքաբլիթը։ Նման աղանդեր պատրաստելը բավականին դժվար է։
Համեղ թխվածքաբլիթներ պատրաստելու ավելի պարզ եղանակներ կան, որտեղ հազվագյուտ բաղադրիչները չեն պահանջվում։ Այդպիսի մի բաղադրատոմս ենք ներկայացնում ստորև:
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_ կաթնաշոռ — 330 գ
_ հավի ձու — 1 հատ
_ ալյուր — 230 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ կարագ — 100 գ
_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_ շաքարավազ — 130 գ
_ վանիլային շաքարավազ — 10 գ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ, կարագը փափկեցրեք միկրոալիքային վառարանում: Կաթնաշոռն ու փափուկ կարագը խառնել, ավելացնել 30 գրամ շաքարավազ։
_ Այս բաղադրիչները խառնելուց հետո զանգվածին մի քիչ աղ անել և ավելացնել վանիլային շաքարավազը։
_ Մթերքների միատարր զանգված ստանալուց հետո, որտեղ կարագն ու շաքարավազը լուծվել են, կարող եք ավելացնել ալյուրը փխրեցուցիչով։
_ Խիտ, չկպչող խմոր հունցել և կես ժամով դնել սառնարանում։
_ Նշված ժամանակից հետո խմորը գրտնակել 5-6 մմ հաստ շերտով։
_ Խմորի վրա շաղ տալ 50 գրամ շաքարավազ և գրտնակով սեղմել հատիկները խմորի մեջ՝ շերտը դարձնելով ավելի բարակ։
_ Շերտը շրջել, նույն պրոցեսը կրկնել։
_ Բարակած շերտը փաթաթել ռուլետի նման և կտրատել 3-4 սմ հատվածներով։
_ Թխվածքաբլիթները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։ Յուրաքանչյուր կտորի վրա քսել հարած ձու:
_ Թխել ջեռոցում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե։
Արդյունքում կստացվեն շատ համեղ ու բուրավետ շաքարով թխվածքաբլիթներ։ Ցանկության դեպքում այն կարելի է պատրաստել ամեն օր, քանի որ գործընթացը աշխատատար չէ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ