Կաթնաշոռով խմորեղեն. Հարմար է որպես նախուտեստ կամ նախաճաշիկ

Կաթնաշոռով խմորեղեն ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով խմորեղեն. Հարմար է որպես նախուտեստ կամ նախաճաշիկ, որը կարող եք նաև վերցնել հետներդ աշխատավայրում քաղցը հագեցնելու համար:

Կաթնաշոռով թխուկները միշտ չէ, որ քաղցր տորթեր, փքաբլիթներ կամ գլանափաթեթներ են: Այս թթու-կաթնամթերքը իդեալականորեն համատեղվում է տարբեր սորտերի սովորական կոշտ պանիրի հետ: Դրանց տանդեմի շնորհիվ դուք կարող եք պատրաստել հիանալի աղի թխուկներ:

Կաթնաշոռով թխուկները բավականաչափ արագ է պատրաստվում, այնպես որ հարկավոր չէ ժամերով սպասել, որպեսզի խմորը հասունանա: Պարզապես պետք է հունցել խմորը և թխել փափուկ և քնքուշ թխվածքներ:

Կաթնաշոռով խմորեղեն

Կաթնաշոռով խմորեղեն. Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր 300 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Խմորի փխրեցուցիչ 10 գ
  • Կաթնաշոռ 200 գ
  • Սուլուգունի պանիր 200 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Շաքար 1 թեյի գդալ
  • Կաթ 120 մլ
  • Քնջութ ըստ ճաշակի

Կաթնաշոռով խմորեղեն

Կաթնաշոռով խմորեղեն. Պատրաստման եղանակը

  1. Քերել պանիրը խոշոր քերիչի վրա և խառնել այն կաթնաշոռի հետ: Ավելացնել ձուն և խառնել:
  2. Ալյուրը մաղել ամանի մեջ, ավելացնել փխրեցուցիչ, շաքար և աղ: Ալյուրին ավելացնել պանրի զանգվածը:
  3. Այս ամենին ավելացնել 100 մլ կաթ և կրկին խառնել: Խմորը հունցել, ապա բաժանել այն 8 հավասար մասի:
  4. Խմորի յուրաքանչյուր մասից գնդիկ ձևավորել, վերցրեք ափի վրա և մեջտեղում անցք բացել ինչպես օղաբլիթներն են պատրաստվում:
  5. Դնել թխուկները մագաղաթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Կաթ քսել յուրաքանչյուր բլիթի վրա և ցանել քնջութի սերմեր: Թխել 25 րոպե 180 աստիճանով:
  6. Զգույշ եղեք, որ ջեռոցում չթխեք թխուկները ավելի երկար, քան անհրաժեշտ է: Հակառակ դեպքում դրանք շատ կչորանան: Եթե ​​ցանկանում եք, խմորին ավելացրեք ձեր նախընտրած համեմունքները:

Կաթնաշոռով խմորեղեն

Կաթնաշոռով խմորեղենը պատրաստ է, կարելի է անմիջապես մատուցել:

Բարի ախորժակ:

 

Խնդրում ենք Գնահատեք