Կաթնաշոռով խմորեղեն. Հարմար է որպես նախուտեստ կամ նախաճաշիկ, որը կարող եք նաև վերցնել հետներդ աշխատավայրում քաղցը հագեցնելու համար:
Կաթնաշոռով թխուկները միշտ չէ, որ քաղցր տորթեր, փքաբլիթներ կամ գլանափաթեթներ են: Այս թթու-կաթնամթերքը իդեալականորեն համատեղվում է տարբեր սորտերի սովորական կոշտ պանիրի հետ: Դրանց տանդեմի շնորհիվ դուք կարող եք պատրաստել հիանալի աղի թխուկներ:
Կաթնաշոռով թխուկները բավականաչափ արագ է պատրաստվում, այնպես որ հարկավոր չէ ժամերով սպասել, որպեսզի խմորը հասունանա: Պարզապես պետք է հունցել խմորը և թխել փափուկ և քնքուշ թխվածքներ:
Կաթնաշոռով խմորեղեն. Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր 300 գ
- Ձու 1 հատ
- Խմորի փխրեցուցիչ 10 գ
- Կաթնաշոռ 200 գ
- Սուլուգունի պանիր 200 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Կաթ 120 մլ
- Քնջութ ըստ ճաշակի
Կաթնաշոռով խմորեղեն. Պատրաստման եղանակը
- Քերել պանիրը խոշոր քերիչի վրա և խառնել այն կաթնաշոռի հետ: Ավելացնել ձուն և խառնել:
- Ալյուրը մաղել ամանի մեջ, ավելացնել փխրեցուցիչ, շաքար և աղ: Ալյուրին ավելացնել պանրի զանգվածը:
- Այս ամենին ավելացնել 100 մլ կաթ և կրկին խառնել: Խմորը հունցել, ապա բաժանել այն 8 հավասար մասի:
- Խմորի յուրաքանչյուր մասից գնդիկ ձևավորել, վերցրեք ափի վրա և մեջտեղում անցք բացել ինչպես օղաբլիթներն են պատրաստվում:
- Դնել թխուկները մագաղաթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Կաթ քսել յուրաքանչյուր բլիթի վրա և ցանել քնջութի սերմեր: Թխել 25 րոպե 180 աստիճանով:
- Զգույշ եղեք, որ ջեռոցում չթխեք թխուկները ավելի երկար, քան անհրաժեշտ է: Հակառակ դեպքում դրանք շատ կչորանան: Եթե ցանկանում եք, խմորին ավելացրեք ձեր նախընտրած համեմունքները:
Կաթնաշոռով խմորեղենը պատրաստ է, կարելի է անմիջապես մատուցել:
Բարի ախորժակ: