Կաթնաշոռով կարկանդակներ. Նուրբ ու քնքուշ թխվածք այսքան համեղ միայն տատիկներն էին կարողանում պատրաստել

Կաթնաշոռով կարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր ուզում ենք խոսել նուրբ Կաթնաշոռով կարկանդակներ պատրաստելու մասին: Դրանք անչափ համեղ են, քաղցր և հյութալի։

Տեսություն կա, որ կարկանդակների պատրաստումն ի սկզբանե կապված է եղել կրոնական երանգների հետ։ Եթե ​​հին ժամանակներում զոհաբերում էին նրբաբլիթներ ու բլիթներ, ապա կարկանդակներն ավելի «թանկ» նվիրաբերում էին։

Իհարկե, դրանց նախընտրելի միջուկը միսն էր, չնայած, կային նաև բանջարեղենի թխման բաղադրատոմսեր: Սա խոսում է այն մասին, որ մարդիկ այդ օրերին, ըստ երևույթին, նաև ծոմ էին պահում։

Կաթնաշոռով կարկանդակներ

Կաթնաշոռով կարկանդակներ. Բաղադրիչներ

_ալյուր — 300 գ

_շաքարավազ — 150 գ

_կաթ — 125 գ

_թթվասեր — 250 գ

_ձու — 2 հատ

_չամիչ — 50 գ

_աղ — 2 պտղունց

_խմորիչ — 15 գ

_վանիլային շաքար — 3 թեյի գդալ

_կարագ — 50 գ

_կաթնաշոռ — 250 գ

Կաթնաշոռով կարկանդակներ Կաթնաշոռով կարկանդակներ

Կաթնաշոռով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Խմորիչը և 10 գրամ շաքարավազը լցնել տաք կաթի մեջ, ստանալ թթխմոր։

_Առանձին տարայի մեջ ջարդում ենք ձուն, ավելացնել երկրորդ ձվի դեղնուցը՝ առանձնացնելով սպիտակուցը։

_Խառնուրդին ավելացնել 100 գրամ սովորական շաքար, մեկ գդալ վանիլային շաքարավազ, մի պտղունց աղ։

_Բոլոր բաղադրիչները խառնելուց հետո թթխմորը միացնել ձվին։ Հալեցնել կարագը, լցնել ձվի զանգվածի մեջ և լավ խառնել։

_Ստացված զանգվածի մեջ մաղել ալյուրը, հունցել առաձգական և ոչ կպչուն խմորը։

_10 րոպե հունցելուց հետո անհրաժեշտ է խմորը ծածկել թաղանթով, թողնել տաք տեղում, մոտ 60 րոպե:

_Կաթնաշոռը միացնել 30 գրամ շաքարավազի, վանիլային շաքարի, աղի, սպիտակուցի հետ, խառնել մինչև հարթ լինի։

_Կաթնաշոռի զանգվածի մեջ լցնել նախապես լվացված չամիչը։

_Խմորը բաժանել յուրաքանչյուրը 50 գրամ գնդիկների, թողնել 10-15 րոպե մնան սրբիչի տակ։

_Գնդիկները գրտնակել 7-8 սմ տրամագծով փոքր բլիթներով, հակառակ կողմերից զուգահեռ կտրվածքներ ենք անում։

_Մեջտեղում լցնել կաթնաշոռի միջուկը, խմորի մի կողմը մտցնել երկրորդի մեջ։

_Բոլոր կարկանդակները պատրաստ լինելուց հետո դրանք շարել թխման տապակի մեջ։

_Խմորը թաղանթի տակ կես ժամ թողնել որ ուռչի։

_ 200 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում կարկանդակները թխել մոտ 25 րոպե։

_Խառնել մնացած շաքարավազը և թթվասերը։ Թխելուց հետո կարկանդակների վրա քսել թթվասերը։

_Ջեռոցը տաքացնել 150 աստիճան, խմորեղենը թխել ևս 30 րոպե։

Կաթնաշոռով կարկանդակներ

Սա հյութալի կաթնաշոռով կարկանդակներ պատրաստելու հիանալի միջոց է։ Այս բաղադրատոմսը հատկապես դուր կգա երեխաներին:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք