Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Հանգստյան օրերին թխեք այս պարզ ու համեղ խմորեղենը

Կաթնաշոռով պիրոգ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Հանգստյան օրերին թխեք այս պարզ ու համեղ խմորեղենը

Ես չեմ սիրում մաքուր կաթնաշոռ, բայց շատ եմ սիրում դրանից պատրաստված թխվածքները: Խմորը, ստացվում է, շատ քնքուշ ու եթերային, անհնար է հրաժարվել մեկ կամ երկու կտոր վայելելու հաճույքից: Հետևաբար, հաճախակի եմ պատրաստում այս կաթնաշոռային թխվածքը, որին տանը սպասում են բոլորը:

Եթե ​ձեռքի տակ վանիլային շաքար չունեք, կարող եք վանիլինով փոխարինել այն: Դանակի ծայրով վերցնելը բավարար կլինի: Ուշադրություն դարձրեք մյուս բաղադրիչների որակին: Ավելի լավ է ընտրել յուղալի կաթնաշոռ` ավելի քան 9%, իսկ կարագը` առնվազն 80%: Այդ ժամանակ կաթնաշոռով տորթը կստացվի այնպիսին, ինչպես սպասում եք:

Կաթնաշոռով պիրոգ

Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կաթնաշոռ 500 գ
  • Շաքար 100 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Կաթ 0.5 թեյի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 350 գ
  • Փխրեցուցիչ 10 գ
  • Վանիլային շաքար 1 թեյի գդալ
  • Ձվի դեղնուց 1 հատ

Կաթնաշոռով պիրոգ

Կաթնաշոռով պիրոգ

Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթնաշոռը, վանիլային շաքարը, փափկած կարագի խորանարդները, ձուն և շաքարը միացնելու համար օգտագործեք բլենդեր:
  2. Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչին, մաղել և հունցել հարթ և փափուկ խմոր:
  3. Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսին և խմորը գրտնակել բարակ շերտով: Կտրել շրջանակներ՝ օգտագործելով կաղապար կամ սովորական բաժակ, և վարդեր փաթաթել շրջանակներից: Դա անելու համար իրար վրա բերելով 4-5 շրջանակ դնել, ոլորել ռուլետի նման և կտրել մեջտեղից:
  4. Ջեռոցի հրակայուն տապակը ծածկել յուղաթղթով, վարդերը դնել մեջն այնպես, որ իրար կպած տեղավորվեն և քսել դրանց վրա դեղնուցի և կաթի խառնուրդ: Թխել 180 ° C ջերմաստիճանում մոտ 40 րոպե:

Կաթնաշոռով պիրոգ

Ցանկության դեպքում կաթնաշոռով կարկանդակը կարելի է զարդարել շաքարի փոշիով: Խմորեղենը մատուցել թթվասերով, պաղպաղակով, հարած սերուցքով: Կարող եք ձեռքով պոկել կտորները և թաթախել պաղպաղակի կամ սերուցքի մեջ:

Կաթնաշոռով պիրոգը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Էկլեր

Խնդրում ենք Գնահատեք