Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Հանգստյան օրերին թխեք այս պարզ ու համեղ խմորեղենը
Ես չեմ սիրում մաքուր կաթնաշոռ, բայց շատ եմ սիրում դրանից պատրաստված թխվածքները: Խմորը, ստացվում է, շատ քնքուշ ու եթերային, անհնար է հրաժարվել մեկ կամ երկու կտոր վայելելու հաճույքից: Հետևաբար, հաճախակի եմ պատրաստում այս կաթնաշոռային թխվածքը, որին տանը սպասում են բոլորը:
Եթե ձեռքի տակ վանիլային շաքար չունեք, կարող եք վանիլինով փոխարինել այն: Դանակի ծայրով վերցնելը բավարար կլինի: Ուշադրություն դարձրեք մյուս բաղադրիչների որակին: Ավելի լավ է ընտրել յուղալի կաթնաշոռ` ավելի քան 9%, իսկ կարագը` առնվազն 80%: Այդ ժամանակ կաթնաշոռով տորթը կստացվի այնպիսին, ինչպես սպասում եք:
Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաթնաշոռ 500 գ
- Շաքար 100 գ
- Կարագ 100 գ
- Ձու 1 հատ
- Կաթ 0.5 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր 350 գ
- Փխրեցուցիչ 10 գ
- Վանիլային շաքար 1 թեյի գդալ
- Ձվի դեղնուց 1 հատ
Կաթնաշոռով պիրոգ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Կաթնաշոռը, վանիլային շաքարը, փափկած կարագի խորանարդները, ձուն և շաքարը միացնելու համար օգտագործեք բլենդեր:
- Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչին, մաղել և հունցել հարթ և փափուկ խմոր:
- Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսին և խմորը գրտնակել բարակ շերտով: Կտրել շրջանակներ՝ օգտագործելով կաղապար կամ սովորական բաժակ, և վարդեր փաթաթել շրջանակներից: Դա անելու համար իրար վրա բերելով 4-5 շրջանակ դնել, ոլորել ռուլետի նման և կտրել մեջտեղից:
- Ջեռոցի հրակայուն տապակը ծածկել յուղաթղթով, վարդերը դնել մեջն այնպես, որ իրար կպած տեղավորվեն և քսել դրանց վրա դեղնուցի և կաթի խառնուրդ: Թխել 180 ° C ջերմաստիճանում մոտ 40 րոպե:
Ցանկության դեպքում կաթնաշոռով կարկանդակը կարելի է զարդարել շաքարի փոշիով: Խմորեղենը մատուցել թթվասերով, պաղպաղակով, հարած սերուցքով: Կարող եք ձեռքով պոկել կտորները և թաթախել պաղպաղակի կամ սերուցքի մեջ:
Կաթնաշոռով պիրոգը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Էկլեր