Հիշում եմ, տատիկս Կաթնաշոռով և կակաոյով աղանդեր էր պատրաստում: Նա ասում էր, որ քաղցրավենիքները չպետք է վնասակար լինեն: Շատ տարիներ անց, հիասթափվելով խանութից գնված բոլոր կոնֆետներից, ես պատահաբար գտա այս բաղադրատոմսը: Հիմա ես պատրաստում եմ գրեթե ամեն օր, քանի որ տանը բոլորը սիրում են այն:
Կաթնաշոռից և կակաոյից աղանդեր կարելի է պատրաստել առանց թխելու և մեծ ջանքեր գործադրելու: Այս աղանդերը որքան երկար մնա սառնարանում, այնքան ավելի պինդ կլինի: Հետևաբար, այն կարող է օգտագործվել ինչպես հացի վրա քսելով, այնպես էլ որպես կոնֆետ՝ թեյի հետ: Ներկայացնում եմ բաղադրատոմսը:
Կաթնաշոռով և կակաոյով աղանդեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կաթնաշոռ 500 գ
_Կաթ 50 մլ
_Շաքարավազ 50 գ
_Վանիլային շաքար 10 գ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Կակաոյի փոշի 30 գ
_Կարագ 30 գ
_Աղ 1 պտղունց
Կաթնաշոռով և կակաոյով աղանդեր. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել կաթնաշոռը, շաքարը, վանիլային շաքարը, սոդան, աղը և կաթը:
_Դրանից հետո հարել կաթնաշոռի խառնուրդը բլենդերով կամ անցկացնել մանր մաղով: Արդյունքում պետք է ստացվի միատարր զանգված:
_Կաթսայի մեջ ջուր լցնել մոտ կեսի չափով և կրակի վրա դնել: Երբ ջուրը եռա, կաթնաշոռի ամանը դնել ջրային բաղնիքում: Եփել՝ անընդհատ խառնելով, մինչև կաթնաշոռը սկսի հալվել:
_Այժմ ավելացնել կարագը և կակաոն, մանրակրկիտ և արագ խառնել: Աղանդերի զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ և թեթևակի հարվածել տարայով սեղանին, որպեսզի ավելորդ օդը դուրս գա:
_Կաղապարը 30 րոպեով դնել սառնարանում:
Առանձնահատուկ ուշադրություն դարձրեք աղանդեր պատրաստելու բաղադրիչների որակին: Եթե հնարավոր է օգտագործել տնական կաթնաշոռ, ապա այն ավելի համեղ և առողջարար կլինի:
Բաղադրատոմսը հարմար է նաև նրանց համար, ովքեր խուսափում են քաղցրից. Պարզապես մի ավելացրեք շաքարը:
Կաթնաշոռով և կակաոյով աղանդերը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ կոնֆետների պատրաստման եղանակ