Կաթով և բրնձով շիլա. Քնքուշ նախաճաշ
Նախաճաշը իմ սիրած կերակուրն է: Ինձ համար ոչինչ չի փոխարինում առավոտյան համեղ նախաճաշը: Ավոկադոյով ձվածեղ, կարամելով շոռակարկանդակներ, կաթով գրանոլա, մրգերով ու ընկույզի յուղով շիլա …
Եթե դուք սիրում եք նախաճաշը, ինչպես ես, ապա ստացեք համեղ սննդարար կերակուր պատրաստելու գաղափար: Ախորժելի և անուշաբույր կաթով բրնձի շիլան հատապտուղներով և դարչինով `օրվա կատարյալ մեկնարկի բանալին է:
Նախաճաշի համար շիլաներից ավելի համեղ և առողջարար ոչինչ դեռ չի հորինվել: Հատկապես, եթե դրան ավելացնեք դարչին, մեղր ու հատապտուղներ: Էներգիան և լավ տրամադրությունը հաստատ բավարար կլինեն ամբողջ օրվա համար: Կաթով բրնձի շիլան հատապտուղներով և դարչինով ոչ միայն նախաճաշի շիլա է, այլ գրեթե աղանդեր է: Փորձեք պատրաստել և վայելել:
Կաթով և բրնձով շիլա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բրինձ 360 գ
- Ջուր 500 մլ
- Կաթ 1,2 լ
- Մեղր 0,5 բաժակ
- Կարագ 3 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- Աղ `ըստ ճաշակի
- Վանիլին` ըստ ճաշակի
- Դարչին 0,5 թեյի գդալ
- Հատապտուղներ `ըստ ճաշակի
Կաթով և բրնձով շիլա. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ բրինձը սառը ջրով՝ ձեռքերով թեթև տրորելով: Լցնել այն կաթսայի մեջ և ծածկել ջրով: Փակել կաթսան կափարիչով: Եռացնել և եփել այնքան ժամանակ, մինչև բրինձը կլանի ամբողջ ջուրը՝ մոտ 10 րոպե:
- Դրանից հետո լցնել 300 մլ կաթ: Եփել առանց կափարիչի թույլ կրակի վրա, մինչև որ այն թանձրանա:
- Անընդհատ խառնել, մասերով ավելացնել կաթ և եփել 5 րոպե յուրաքանչյուր բաժնից հետո:
- Լցնել մնացած կաթը: Համտեսել շաքարավազը, վանիլինը, դարչինն ու աղը: Եփել այնքան ժամանակ, որքան կաթն ամբողջությամբ կլանվի:
- Կաթսան հանել կրակից: Ավելացնել մեղր և կարագ, լավ խառնել: Թող կափարիչի տակ եփվի 15 րոպե:
- Շաղ տալ դարչինով և մատուցել թարմ կամ չոր հատապտուղների հետ:
Նախաճաշը պետք է մատուցվի պատշաճ կերպով: Այն նախանշում է առաջիկա օրվա տոնը, մերձեցնում ընտանիքն ու ուրախացնում: Արժե մեկ անգամ փորձել, և կաթնային բրնձի շիլան հատապտուղներով և դարչինով կդառնա ձեր մենյուի բաղկացուցիչ մասը: Հնարավոր է, որ այն եփեք այնքան հաճախ, որքան ձվածեղը:
Կաթով և բրնձով շիլան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Զատկի չամիչով փլավ