Կաղամբով կարկանդակ. Դյուրամարս ու հագեցնող ջեռեփուկ:
Ինչքան եմ սիրում գարունը: Բնությունն արթնանում է, ամեն ինչ ծաղկում է շուրջը, և դարակաշարերում հայտնվում են թարմ, համեղ բանջարեղեններ: Հատկապես անհամբերությամբ եմ սպասում երիտասարդ կաղամբին: Դրանից այնքան բան կարելի է պատրաստել: Օրինակ ՝ կաղամբով կարկանդակ: Ընդհանրապես, այն ինձ համար նա իսկական փրկօղակ է:
Բացի այդ, ուտեստն էլ ավելի հագեցնող ու ախորժելի դարձնելու համար ես ավելացնում եմ հավի կրծքամսի շերտ: Դիետիկ միսը կաղամբով կարկանդակը չի ծանրացնում ինչպես աղացած միսը: Այսպիսով, նույնիսկ դիետայի հետևող մարդը կարող է իրեն թույլ տալ մի փոքրիկ կտոր: Սրանում քիչ խմոր կա, հիմնականում հյութեղ միջուկ է:
Կաղամբով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակ կաղամբ 800 գ
_Գազար 100 գ
_Հավի կրծքամիս 500 գ
_Ձու 3 հատ
_Ցորենի ալյուր 100 գ
_Հունական մածուն 100 գ
_Փխրեցուցիչ 4 գ
_Աղ 1,3 թեյի գդալ
_Կանաչ սոխ 3-4 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 2-3 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Կաղամբով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանր կտրատել և գազարը քերել խոշոր քերիչով: Միացնել բանջարեղենը, աղը և խառնել:
_Տաքացնել յուղը խորը տապակի մեջ: Սոխը մանր կտրատել և տաքացնել այն 30 վայրկյան, ապա ավելացրեք բանջարեղենը և փակ կափարիչի տակ եփել 15 րոպե:
_Լվանալ միսը և կտրել փոքր խորանարդներով: Խմորի համար խառնել յոգուրտը, ձվերը, ալյուրը և փխրեցուցիչը:
_Տապակը ծածկել յուղաթղթով, լցնել մի քիչ խմոր և վրան ավելացնել շոգեխաշած կաղամբի կեսը: Դրանից հետո ավելացրեք հավի միսը, թեթևակի աղ և պղպեղ անել:
_Միսը ծածկել մնացած կաղամբով և վերջում լցնել խմորը:
_Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճանով և կարկանդակը թխել 15 րոպե:
Եթե միանգամից չեք կերել ամբողջ ջեռեփուկը, այն կարող եք պահել սառնարանում 2-3 օրվա ընթացքում:
Երբ սառն է, այն նույնպես համեղ է: Ես հաճախ ինձ հետ աշխատանքի եմ տանում կարկանդակի մի կտոր: Մինչ ես համակարգչի մոտ եմ նստած, կարող եմ արագ խորտիկ ուտել: Շատ հարմար է, և որ ամենակարևորն է` համեղ:
Կաղամբով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Անչափ համեղ մսով պիրոգ