Կարամելային կրեմ պաղպաղակ. Տնային պայմաններում պատրաստենք եթերային կրեմ:
Փորձառու տնային տնտեսուհիները գիտեն, որ հրուշակեղենի արտադրության մեջ նրբությունները կարևոր են: Օրինակ ՝ ո՞ր սերուցքն է լավագույնը թխվածքաբլիթի համար: Կամ ինչպես ընտրել ամենահաջող ժելեն տորթի համար: Փորձ հավաքելու համար հարկավոր է փորձել բազում տարբերակներ և ընտրել այն մեկը, որը ձեզ ամենից շատ հարմար է: Այսօր մենք ցույց ենք տալիս, թե ինչպես պատրաստել տնական կարամել պաղպաղակ:
Այս բաղադրատոմսը իսկապես ունիվերսալ է: Նախ` կրեմը կարող է օգտագործվել ցանկացած տորթ պատրաստելու համար: Այն լավ է համադրվում ինչպես բիսկվիթի, այնպես էլ շերտավոր խմորեղենի հետ: Երկրորդ` անսովոր քաղցրեղենը վերածվում է թարմ տնական պաղպաղակի, եթե այն դնեք սառնարանում և վայելել ամռան շոգ օրերին: Պատրաստման համար օգտագործեք 30% յուղայնությամբ սերուցք և 82% յուղայնության կարագ:
Կարամելային կրեմ պաղպաղակ. Բաղադրությունը
- Սերուցք 270 մլ
- Շաքար 165 գ
- Կարագ 30 գ
- Ժելատին 3 գ
- Ջուր 18 գ
- Աղ 2 գ
- Վանիլ 1 պտղունց
Կարամելային կրեմ պաղպաղակ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել ժելատինը ջրով: Թողնել խառնուրդը, որպեսզի ժելատինը ուռչի: Առանձին խառնել սերուցքը և կարագը, տաքացնել խառնուրդը:
- Լցնել շաքարավազը հաստ հատակով կաթսայի մեջ: Դնել կրակի վրա և հալեցնել մինչև սաթի գույնի:
- Ժամանակ առ ժամանակ շաքարավազը խառնել կողքից: Զգուշացեք. Գերտաքացված կարամելը կարող է դառնանալ:
- Իջեցնել կրակը և շաքարավազի մեջ լցնել տաքացված սերուքն ու կարագը: Շաքարավազով կարամել և կրեմը խառնել:
- Երբ բաղադրիչները միատարր դառնան, խառնուրդը հանել կրակից: Ավելացնել աղ և վանիլին, խառնել:
- Անցկացնել զանգվածը մաղի միջոցով: Հետո, երբ խառնուրդը մի փոքր սառչի (մինչև 70 աստիճան), դրան ավելացնել ուռած ժելատինը: Հարել ամեն ինչ ընկղմվող բլենդերով, քամել կրեմը մաղի միջոցով:
- Կրեմը սննդային թաղանթով ծածկել և դնել սառնարանում 12 ժամ:
- Այնուհետև կրեմը հարել հարիչով 3-4 րոպե: Զանգվածը կավելանա ծավալով և կդառնա ավելի բաց գույնի:
Տնական կարամել պաղպաղակը պատրաստ է: Այն կարելի է մատուցել թարմ հատապտուղներով կամ մրգերով: Այս դեսերտը կատարյալ է որպես տոնական հյուրասիրություն:
Բարի ախորժակ: