Կարտոֆիլով կրեմ ապուրը նախ և առաջ հաճելի է մթերքների համեստ ցուցակով, հաճելի թավշյա հյուսվածքով, հետաքրքիր բույրով և նուրբ համով: Հյուսվածքները հավասարակշռելու համար մենք հիմքում բանջարեղենի արգանակ վերցրեցինք, բայց կարող եք նաև կարտոֆիլով ապուրը պատրաստել ջրով և ավելացնել ավելի շատ չորահաց:
Մեզանից յուրաքանչյուրի մոտ լինում են պահեր, երբ ցանկանում է ինչ-որ տաք ու հագեցնող բան ուտել, բայց խոհանոցի գործերի համար ժամանակը քիչ է: Այդ դեպքերի համար կա կրեմ ապուրի բաղադրատոմս, որը պատրաստելը ձեզանից 25 րոպեից ավել չի պահանջի:
Պահքի օրերրին կարող եք սերուցք չավելացնել:
Կարտոֆիլով կրեմ ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրությունը
_Հաց 3 կտոր
_Սոխ 1 հատ
_Կարագ 1 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Կարտոֆիլ 500 գր
_Բանջարեղենային արգանակ 1,2 լ
_Դափնու տերև 1 հատ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ` ըստ ճաշակի
_Սերուցք՝ ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլով կրեմ ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Հացը կտրել փոքր խորանարդներով և 15 րոպե չորացնել տապակի վրա 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Պարբերաբար խառնեք չորահացերը բահիկով, որպեսզի չայրվեն: Կարող եք տապակել հացի խորանարդները չոր թավայի մեջ, մինչև փխրուն դառնան:
_Կտրատել սոխը և սխտորը և տապակել կարագով՝ հաստ պատերով կաթսայի մեջ:
_Մաքրած կարտոֆիլը կտրել խորանարդներով, լցնել սոխի և սխտորի վրա և միջին կրակի վրա 4-5 րոպե տապակել, տաք ջուր կամ արգանակ լցնել բանջարեղենի վրա, ավելացնել աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի և դափնու տերև:
_Եռացնելուց հետո եփել բանջարեղենը կափարիչով ծածկված, միջին ջերմության վրա՝ 15 րոպե:
_Երբ կարտոֆիլը փափկի, հանել դափնու տերևը և ձեռքի բլենդերով խյուսի վերածել բանջարեղենը:
_Լցնել սերուցքը, խառնել և եփել ևս 2 րոպե: Ապուրի թանձրությունը կարգավորեք ձեր ճաշակով՝ ավելացնելով ավելի շատ ջուր կամ արգանակ:
Կարտոֆիլով կրեմ ապուրը լցնել ամանների մեջ, վրան ցանել չորահացեր և թարմ կանաչիներ: Այս պարզ և հաճելի ուտեստը կարելի է լրացնել տապակած սնկով, խոզապուխտով, պանիրով կամ տապակած սոխով: Կստացվի շատ համեղ և հագեցնող կերակուր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով կրեմ ապուր