Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Քնքուշ համով նրբաբլիթ
Այս բլիթները պատրաստելու համար կան շատ բաղադրատոմսեր, և դրանք բոլորը լավ են յուրովի: Բայց ես նախընտրում եմ նրանք, որոնք առանց ալյուրի են պատրաստվում: Կաթնաշոռով նման խմորեղենն ավելի հարուստ համ ունի: Որպեսզի տնական կաթնաշոռով բլիթները լավ ստացվեն, ես մի փոքր սպիտակաձավար եմ ավելացնում: Իսկ կիտրոնի և կաթնաշոռի հաջող համադրությունն ինձ համար իսկական հայտնագործություն էր:
Թեթև ցիտրուսային նոտաները սրանք էլ ավելի ախորժելի են դարձնում: Մեկ այլ հնարք, որը ես օգտագործում եմ պատրաստելիս՝ քրքում ավելացնելը, որ ընդգծվի կիտրոնի գույնը գեղեցիկ թխվածքի համար: Երբեմն խմորի մեջ չամիչ ու ծիրանի չիր եմ լցնում: Կաթնաշոռը կարելի է լրացնել թթվասերով կամ վրան լցնել ջեմ: Զարմանալի համեղ է ստացվում:
Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաթնաշոռ 500 գ
- Շաքարավազ 40 գ
- Վանիլային շաքար 15 գ
- Սպիտակաձավար 50 գ
- Կիտրոնի քերուկ 1 ճաշի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Աղ 1 պտղունց
- Արևածաղկի ձեթ 80-100 մլ
- Քրքում ՝ ըստ ճաշակի
Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
- Կաթնաշոռը տրորեք գդալով կամ կարտոֆիլի ճզմիչով: Ավելացնել մնացած բաղադրիչները, խառնել և թողնել 4 ժամ:
- Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա, խմորը դնել վրան և գլորել այն երշիկի նման գլանաձև:
- Կտրել երշիկը 9 հավասար մասերի:
- Շոռակարկանդակը ձևավորելու համար օգտագործել դանակ:
- Տապակել տաք արևածաղկի ձեթով, միջին ջերմության վրա երկու կողմերից` մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Կիտրոնով և կաթնաշոռով բլիթները հիանալի պահպանում են իրենց ձևը:
Նրանք շատ նուրբ ու կաթնաշոռային են: Եթե երեկոյան պատրաստեք խմորը, ապա առավոտյան կարող եք պատրաստել արագ և համեղ նախաճաշ: Երեխաները հատկապես ուրախ կլինեն: Քաղցր բլիթները շատ ավելի լավ են, քան ձանձրալի վարսակի շիլան:
Կիտրոնի շոռակարկանդակները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սինեբոն բուլկիներ