Կիևյան տորթ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Խորհրդային տարիներին ոչ մի հաճելի առիթ չէր անցնում առանց սիրելի տորթի

Կիևյան տորթ `համաձայն ԳՕՍՏ-ի ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կիևյան տորթ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Խորհրդային տարիներին ոչ մի հաճելի առիթ չէր անցնում առանց սիրելի տորթի:

Հիմա տարբեր տորթեր և խմորեղեններ կան խանութներում: Այս ամբողջ շքեղությունը հնարավոր չէ հերթով փորձել նույնիսկ մեծ ցանկության դեպքում: Բայց այնուամենայնիվ ես նախընտրում եմ դասական խմորեղենները: Եվ դա Նապոլեոնը կամ Մեղրովը չէ, այլ իմ սիրած Կիևյան տորթն է:

Համոզված եմ, որ Կիևյան տորթի մասին դուք նույնպես շատ հաճելի հիշողություններ ունեք:  Ես հիշում եմ, թե ինչպես էին Կիևից հարազատները բերում այս հրաշքը տուփերով: Ափսոս, որ հիմա այդքան համեղ թխվածք չեն թխում: Բայց վերջերս ես գտա տատիկիս խոհարարական գիրքը, որտեղ կար Կիևյան տորթի այս բաղադրատոմսը ըստ ԳՕՍՏ-ի: Հաջորդ օրն արդեն թխեցի այն: Նույն օրը մենք վայելեցինք մոռացված հյուրասիրությունը:

Կիևյան տորթ `համաձայն ԳՕՍՏ-ի

Կիևյան տորթ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Պնդուկ 150 գ
  • Ցորենի ալյուր 40 գ
  • Վանիլային շաքար 40 գ
  • Ձվի սպիտակուցներ 200 մլ
  • Շաքարավազ 200 գ
  • Կարագ 250 գ
  • Ձվի դեղնուց 4 հատ
  • Փոշի շաքար 200 գ
  • Կաթ 150 մլ
  • Կակաոյի փոշի 150 գ
  • Կոնյակ 2 ճաշի գդալ
  • Սննդային գունանյութ 1 գ

Կիևյան տորթ `համաձայն ԳՕՍՏ-ի

Կիևյան տորթ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Պատրաստման եղանակը

  1. Պնդուկները բովել տապակի վրա կամ ջեռոցում: Դրանից հետո լցնել կտորե տոպրակի մեջ և թեթև տրորել այն, որպեսզի կեղևը հեռացվի:
  2. Սպիտակուցները հարել աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը:
  3. Ընկույզները մանրացնել և մի փոքր մասը առանձնացնել տորթը զարդարելու համար: Մնացածը խառնել ալյուրի և վանիլային շաքարի հետ: Ավելացնել խառնուրդը սպիտակուցներին:
  4. Ջեռոցի երկու տապակի վրա փռել յուղաթուղթ: Սպիտակուցի և ընկույզի զանգվածի կեսը հավասարապես տարածել յուրաքանչյուրի մեջ: Շերտերը թխել 2 ժամ 140 °C ջերմաստիճանում: Նրանք պետք է կրեմագույն դառնան: Շերտերը թողնել սառչի մեկ օր և հետո միայն առանձնացնել յուղաթուղթը:
  5. Կրեմ պատրաստելու համար դեղնուցները հարել շաքարի փոշիով, աստիճանաբար ավելացնել տաք կաթ: Դրանից հետո կրեմը դնել ջրային բաղնիքում և եփել մինչև թանձրանալը: Մի կողմ թողնել:
  6. Հարեք կարագը մինչև սպիտակի: Զգուշորեն ավելացնել հովացած կրեմը և կոնյակը:
  7. Խառնուրդը բաժանել 2 մասի, երկրորդին ավելացնել կակաո, որը պետք է փոքր քանակությամբ կաթի մեջ լուծել, խառնել:
  8. Նախապես մի կողմ թողեք 2 ճաշի գդալ սպիտակ կրեմ զարդարանքի համար: Եվս 2 ճաշի գդալ խառնել շոկոլադե կրեմի կեսի հետ: Այս ամենը լցնել խմորեղենի ներարկիչների մեջ և կես ժամով դնել սառնարան:
  9. Հիմա սկսենք ձևավորել տորթը: Սկզբում դնել ներքևի շերտը և վրան քսել սպիտակ կրեմի 2/3-ով: Զգուշորեն դնել դրեք վերևի շերտը և քսել սպիտակ և շոկոլադե կրեմի խառնուրդով:
  10. Տորթի կողքերը քսել մնացած սպիտակ կրեմով: ժամանակն է սկսել զարդարել: Ծածկեք տորթի կողմերը առանձնացված ընկույզներով:
  11. Մնացած սպիտակ կրեմի կեսին խառնել վարդագույն ներկով, իսկ մյուս կեսին՝ կապույտ: Տորթի վերին մասում զարդեր անել այս երկու խառնուրդներով և մնացած շոկոլադե կրեմով:

Կիևյան տորթ `համաձայն ԳՕՍՏ-ի

Պնդուկները կարող եք ապահով կերպով փոխարինել ընկույզով, այդ դեպքում կճեպների խնդիր չի լինի: Բայց ընկույզներն ամեն դեպքում պետք է թույլ տապակել:

Կիևյան տորթ `համաձայն ԳՕՍՏ-ի

Կիևյան տորթն ըստ ԳՕՍՏ-ի պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Նեգրի ժպիտ

Խնդրում ենք Գնահատեք