Շատ տարիներ առաջ ամուսնուս հարազատներից մեկը սովորեցրեց, թե ինչպես պատրաստել Կոտլետներ կաթնաշոռով: Այդ ժամանակից ի վեր ես միայն այս եղանակով եմ պատրաստել, և իմ ընկերների, գործընկերների և մյուս հյուրերի նախընտրածների շարքում է այս բաղադրատոմսը:
Բանն այն է, որ աղացած մսին կաթնաշոռ եմ ավելացնում: Սա կոլոլակները քնքուշ ու եթերային է դարձնում և տալիս է սերուցքային համ:
Կաթնաշոռով կոտլետներն ավելի բարդ չեն, քան սովորական կոտլետները: Նրանք կարող են եփվել ինչպես վառարանում, այնպես էլ տապակի մեջ. Ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրություններից: Եթե այս ուտեստի կատարյալ սոուս եք փնտրում, բաղադրատոմսի վերջում ներկայացնում ենք դրանցից մեկը:
Կոտլետներ կաթնաշոռով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի միս աղացած 500 գ
_Ձու 2 հատ
_Կաթնաշոռ 200 գ
_Չորահացի փշուրներ 50 գ
_Ջուր 50 մլ
_Սոխ 2 հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Կոտլետներ կաթնաշոռով. Պատրաստման եղանակը
_Կաթնաշոռը հարել բլենդերով, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի: Խառնել այն աղացած մսի, ձվի, աղի և պղպեղի հետ:
_Կլպել սոխը և սխտորը, բլենդերով հարել խառնուրդը: Ավելացնել կաթնաշոռի և մսի զանգվածին և հարել:
_Խառնել պաքսիմատը ջրի հետ և ավելացնել մսային զանգվածին, լավ հարել:
_Ջեռոցի տապակը յուղել բուսական յուղով: Ձևավորել կարկանդակներ և դնել դրանք տապակի վրա:
_Թխել 30–35 րոպե 180 °C ջերմաստիճանում:
_Կոտլետների համար պատրաստեք թթվասերով սոուս. Դրա համար կաթսայի մեջ հալեցնել 30 գ կարագ, ավելացնել 30 գ ալյուր և եփել 2 րոպե՝ թույլ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով: Ավելացնել 250 մլ եռջուր, 150 գ թթվասեր, աղ և պղպեղ: Խառնել և եփել ևս 4 րոպե:
Համեղ Կոտլետները կաթնաշոռով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Իշլի քյուֆթա