Կոտլետներ կաթնաշոռով. Թեթև ու դյուրամարս ուտեստ

Կոտլետներ կաթնաշոռով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շատ տարիներ առաջ ամուսնուս հարազատներից մեկը սովորեցրեց, թե ինչպես պատրաստել Կոտլետներ կաթնաշոռով: Այդ ժամանակից ի վեր ես միայն այս եղանակով եմ պատրաստել, և իմ ընկերների, գործընկերների և մյուս հյուրերի նախընտրածների շարքում է այս բաղադրատոմսը:

Բանն այն է, որ աղացած մսին կաթնաշոռ եմ ավելացնում: Սա կոլոլակները քնքուշ ու եթերային է դարձնում և տալիս է սերուցքային համ:

Կոտլետներ կաթնաշոռով

Կաթնաշոռով կոտլետներն ավելի բարդ չեն, քան սովորական կոտլետները: Նրանք կարող են եփվել ինչպես վառարանում, այնպես էլ տապակի մեջ. Ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրություններից: Եթե ​​այս ուտեստի կատարյալ սոուս եք փնտրում, բաղադրատոմսի վերջում ներկայացնում ենք դրանցից մեկը:

Կոտլետներ կաթնաշոռով

Կոտլետներ կաթնաշոռով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խոզի միս աղացած 500 գ

_Ձու 2 հատ

_Կաթնաշոռ 200 գ

_Չորահացի փշուրներ 50 գ

_Ջուր 50 մլ

_Սոխ 2 հատ

_Սխտոր 2 պճեղ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Կոտլետներ կաթնաշոռով

Կոտլետներ կաթնաշոռով

Կոտլետներ կաթնաշոռով. Պատրաստման եղանակը

_Կաթնաշոռը հարել բլենդերով, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի: Խառնել այն աղացած մսի, ձվի, աղի և պղպեղի հետ:

_Կլպել սոխը և սխտորը, բլենդերով հարել խառնուրդը: Ավելացնել կաթնաշոռի և մսի զանգվածին և հարել:

_Խառնել պաքսիմատը ջրի հետ և ավելացնել մսային զանգվածին, լավ հարել:

_Ջեռոցի տապակը յուղել բուսական յուղով: Ձևավորել կարկանդակներ և դնել դրանք տապակի վրա:

_Թխել 30–35 րոպե 180 °C ջերմաստիճանում:

_Կոտլետների համար պատրաստեք թթվասերով սոուս. Դրա համար կաթսայի մեջ հալեցնել 30 գ կարագ, ավելացնել 30 գ ալյուր և եփել 2 րոպե՝ թույլ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով: Ավելացնել 250 մլ եռջուր, 150 գ թթվասեր, աղ և պղպեղ: Խառնել և եփել ևս 4 րոպե:

Կոտլետներ կաթնաշոռով

Համեղ Կոտլետները կաթնաշոռով պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Իշլի քյուֆթա

Խնդրում ենք Գնահատեք