Կուրաբիե Թխվածքաբլիթներ. Այս թխվածքաբլիթները, որ անչափ համեղ ու փխրուն էին, քաղցր ու նուրբ, ամենատարածված քաղցրավենիքներից էին շաքարով խմորից:
Այս թխվածքաբլիթները համտեսել ենք մանկության տարիներից, հավանաբար շատերը հիշում են դա, քանի որ անհնար է մոռանալ նման համեղ բաները:
Նման բլիթները պատրաստելը հաճելի է, արագ և հեշտ: Բոլորին կանչեք թեյի` հիանալի, համեղ թխվածքաբլիթներով:
Կուրաբիե Թխվածքաբլիթներ. Մեզ պետք կլինի.
_Կարագ 200 գ
_Աղ 1 պտղունց
_Շաքարի փոշի 100 գ
_Վանիլին 1-1,5 գ
_Ձվի սպիտակուց 2 հատ
_Ալյուր 300 գ
Կուրաբիե Թխվածքաբլիթներ. Ինչպես պատրաստել
_Խոր ամանի մեջ լցնել փափուկ կարագ, աղ, ավելացնել շաքարի փոշի և վանիլային շաքար:
_Խառնիչով հարել զանգվածը մինչև փրփրուն ու փափուկ լինի: Որքան ավելի շատ հարեք զանգվածը, այնքան ավելի փխրուն կլինեն բլիթները:
_Լցնել սպիտակուցները լավ հարած խառնուրդի մեջ, շարունակեք հարել մինչև սահուն, թեթև ու փափուկ զանգված ստացվի, որը նման է կարագով կրեմի:
_Հետո, ավելացնել ալյուրի ալյուրը մասերով, հունցեք խմոր, բայց ոչ շատ երկար, խմորը չպետք է լինի ոչ թանձր, ոչ ջրիկ:
_Խմորը լցնել խմորեղենի տոպրակի մեջ «փակ աստղ» վարդակով, սեղմել բլիթները միմյանցից փոքր հեռավորության վրա յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Թխուկների կենտրոնում պետք է անել փոսիկներ, և դրանք լցնել ենք խիտ ջեմով կամ պովիդլոյով:
_Տապակը դնել նախապես մինչև 220 աստիճանի ջեռուցված վառարանը և թխել վերին և ստորին ջեռուցման ռեժիմով՝ առանց կոնվենցիայի, 15-17 րոպե:
_Երբ արդեն պատրաստ են թխվածքաբլիթները, թողեք դրանք սառչեն, և կարող եք մատուցել:
Բարի ախորժակ: