Եփովի կրեմ էկլերի համար միշտ պատրաստում են դեղնուցներով, ոչ թե ամբողջական ձվերով, և, իհարկե, ոչ սպիտակուցներով, որոնք հազվադեպ հանդիպում են որոշ բաղադրատոմսերում:
Էկլերների համար կրեմի դասական բաղադրատոմսը միշտ ներառում է միայն դեղնուց և կա բաղադրիչների պարզ համամասնություն՝ յուրաքանչյուր 100 մլ կաթի համար վերցվում է 1 դեղնուց, 10 գրամ շաքար, 10 գրամ շաքարի փոշի և 10 գրամ ալյուր։
Այս կրեմը մեզ մոտ շատ տարածված է եղել դեռ խորհրդային ժամանակներից և միշտ ասոցացվում է, առաջին հերթին, էկլերների հետ։ Բայց այն օգտագործվում է որպես կրեմ տարբեր տորթերի և աղանդերների մեջ։ Դրա հիման վրա դուք կարող եք պատրաստել բազմաթիվ այլ կրեմներ տորթերի համար:
Ցավոք, որոշ տնային տնտեսուհիներ կա՛մ ցանկանում են խնայել բաղադրիչների վրա, կա՛մ իրենց չի հետաքրքրում, թե ինչ կրեմ է տորթի մեջ, բայց մենք առաջարկում ենք հետևել դասական բաղադրատոմսին և պատրաստել բնական մթերքներով։
Կրեմ էկլերի համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձվի դեղնուց — 3 հատ
_Շաքարավազ — 30 գ
_Շաքարի փոշի — 30 գ
_Ալյուր — 30 գ
_Կաթ — 300 գ
_Վանիլի էքստրակտ կամ վանիլի պատիճ
Կրեմ էկլերի համար. Պատրաստման եղանակը
_Շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, որի մեջ եփելու ենք կրեմը։
_Մեջն ավելացնել կաթը։
_Դնել վանիլի պատիճի մի մասը կամ մեկ թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ։ Այս քանակությամբ կաթի համար պետք կլինի պատիճի մեկ երրորդ մասը:
_Հետո կաթսան դնել կրակին, խառնել, մինչև շաքարավազը լուծվի, հարել այնքան, մինչև սկսի եռալ։
_Ալյուրն ու շաքարի փոշին լցնել ամանի մեջ։
_Դրանց վրա ավելացրեք նախապես պատրաստված դեղնուցները։
_Բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։
_Այժմ այս խառնուրդի մեջ լցնել տաքացրած կաթի մի մասը՝ հարիչով հարելով։ Մինչ այդ կաթից հանել վանիլի պատիճը։
_Եվ անմիջապես խառնուրդը նորից լցնել կաթսայի մեջ։
_Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ հարելով եփել այնքան, մինչև կրեմը թանձրանա։ Կրեմի խտացման կամ եփման արագությունը կախված կլինի կրակի ուժեղությունից: Դանդաղ կրակի վրա գործընթացը կդանդաղի, այնպես որ կրակը պետք է լինի նվազագույնը՝ միջին, գլխավորը անընդհատ խառնելն է, այդպես կխուսափենք կրեմի մեջ գնդիկների գոյացումից, և այն ավելի արագ կեփվի։
_Կրեմը կսկսի խտանալ շատ արագ՝ բառացիորեն 2 րոպեի ընթացքում։ Ոչ մի դեպքում թույլ մի տվեք, որ կրեմը եռա։ Թանձրանալուց հետո կաթսան կրակից հանել և մի քիչ շարունակել հարել, քանի որ կաթսան տաք է, եփման գործընթացը դեռ շարունակվում է, և կրեմը կարող է միատարր չլինել հատակի մոտ։
_Տաք զանգվածը անմիջապես տեղափոխում ենք մեկ այլ ամանի մեջ։ Եթե ամեն ինչ ճիշտ է արվել, ապա կրեմը կլինի միատարր և առանց գնդիկների։ Բայց, եթե դեռ գոյանում են գնդիկներ, ապա թողեք, որ կրեմը սառչի, այնուհետև անցկացրեք այն մաղի միջով:
_Կրեմը ամանի մեջ դնելուց հետո անմիջապես ծածկել թաղանթով, որպեսզի երբ սառչի, կրեմի մակերեսին թաղանթ չառաջանա։
_Հենց որ կրեմը սառչի, այն կարող եք օգտագործել ցանկացած նպատակով՝ լցոնել էկլերներ կամ պարզապես մատուցել որպես աղանդեր։
_Դասական կրեմ Էկլերի համար պատրաստ է։
Ես հաճախ թխում եմ էկլերներ, իսկ մի մասը սառեցնում եմ սառցախցիկում: Այսպիսով, հնարավորություն է լինում դրանք հարկ եղած ժամանակ հալեցնել և կրեմով լցնել:
Պատրաստեք այսպիսի կրեմ էկլերի համար և միշտ պատրաստ կլինեք հյուրերին հիացնելու:
Բարի ախորժակ: