Կրեմ էկլերի համար. Դասական բաղադրատոմս

Կրեմ էկլերի համար ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եփովի կրեմ էկլերի համար միշտ պատրաստում են դեղնուցներով, ոչ թե ամբողջական ձվերով, և, իհարկե, ոչ սպիտակուցներով, որոնք հազվադեպ հանդիպում են որոշ բաղադրատոմսերում:

Էկլերների համար կրեմի դասական բաղադրատոմսը միշտ ներառում է միայն դեղնուց և կա բաղադրիչների պարզ համամասնություն՝ յուրաքանչյուր 100 մլ կաթի համար վերցվում է 1 դեղնուց, 10 գրամ շաքար, 10 գրամ շաքարի փոշի և 10 գրամ ալյուր։

Այս կրեմը մեզ մոտ շատ տարածված է եղել դեռ խորհրդային ժամանակներից և միշտ ասոցացվում է, առաջին հերթին, էկլերների հետ։ Բայց այն օգտագործվում է որպես կրեմ տարբեր տորթերի և աղանդերների մեջ։ Դրա հիման վրա դուք կարող եք պատրաստել բազմաթիվ այլ կրեմներ տորթերի համար:

Ցավոք, որոշ տնային տնտեսուհիներ կա՛մ ցանկանում են խնայել բաղադրիչների վրա, կա՛մ իրենց չի հետաքրքրում, թե ինչ կրեմ է տորթի մեջ, բայց մենք առաջարկում ենք հետևել դասական բաղադրատոմսին և պատրաստել բնական մթերքներով։

Կրեմ էկլերի համար

Կրեմ էկլերի համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձվի դեղնուց — 3 հատ

_Շաքարավազ — 30 գ

_Շաքարի փոշի — 30 գ

_Ալյուր — 30 գ

_Կաթ — 300 գ

_Վանիլի էքստրակտ կամ վանիլի պատիճ

Կրեմ էկլերի համար

Կրեմ էկլերի համար. Պատրաստման եղանակը

_Շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, որի մեջ եփելու ենք կրեմը։

_Մեջն ավելացնել կաթը։

_Դնել վանիլի պատիճի մի մասը կամ մեկ թեյի գդալ վանիլի էքստրակտ։ Այս քանակությամբ կաթի համար պետք կլինի պատիճի մեկ երրորդ մասը:

_Հետո կաթսան դնել կրակին, խառնել, մինչև շաքարավազը լուծվի, հարել այնքան, մինչև սկսի եռալ։

_Ալյուրն ու շաքարի փոշին լցնել ամանի մեջ։

_Դրանց վրա ավելացրեք նախապես պատրաստված դեղնուցները։

_Բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել։

_Այժմ այս խառնուրդի մեջ լցնել տաքացրած կաթի մի մասը՝ հարիչով հարելով։ Մինչ այդ կաթից հանել վանիլի պատիճը։

_Եվ անմիջապես խառնուրդը նորից լցնել կաթսայի մեջ։

_Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ հարելով եփել այնքան, մինչև կրեմը թանձրանա։ Կրեմի խտացման կամ եփման արագությունը կախված կլինի կրակի ուժեղությունից: Դանդաղ կրակի վրա գործընթացը կդանդաղի, այնպես որ կրակը պետք է լինի նվազագույնը՝ միջին, գլխավորը անընդհատ խառնելն է, այդպես կխուսափենք կրեմի մեջ գնդիկների գոյացումից, և այն ավելի արագ կեփվի։

_Կրեմը կսկսի խտանալ շատ արագ՝ բառացիորեն 2 րոպեի ընթացքում։ Ոչ մի դեպքում թույլ մի տվեք, որ կրեմը եռա։ Թանձրանալուց հետո կաթսան կրակից հանել և մի քիչ շարունակել հարել, քանի որ կաթսան տաք է, եփման գործընթացը դեռ շարունակվում է, և կրեմը կարող է միատարր չլինել հատակի մոտ։

_Տաք զանգվածը անմիջապես տեղափոխում ենք մեկ այլ ամանի մեջ։ Եթե ամեն ինչ ճիշտ է արվել, ապա կրեմը կլինի միատարր և առանց գնդիկների։ Բայց, եթե դեռ գոյանում են գնդիկներ, ապա թողեք, որ կրեմը սառչի, այնուհետև անցկացրեք այն մաղի միջով:

_Կրեմը ամանի մեջ դնելուց հետո անմիջապես ծածկել թաղանթով, որպեսզի երբ սառչի, կրեմի մակերեսին թաղանթ չառաջանա։

_Հենց որ կրեմը սառչի, այն կարող եք օգտագործել ցանկացած նպատակով՝ լցոնել էկլերներ կամ պարզապես մատուցել որպես աղանդեր։

_Դասական կրեմ Էկլերի համար պատրաստ է։

Կրեմ էկլերի համար

Ես հաճախ թխում եմ էկլերներ, իսկ մի մասը սառեցնում եմ սառցախցիկում: Այսպիսով, հնարավորություն է լինում դրանք հարկ եղած ժամանակ հալեցնել և կրեմով լցնել:

Պատրաստեք այսպիսի կրեմ էկլերի համար և միշտ պատրաստ կլինեք հյուրերին հիացնելու:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք