Համեղ կրուասաններ. Այլևս պետք չէ մի ամբողջ օր անցկացնել կրուասաններ թխելու համար

Համեղ կրուասաններ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Համեղ կրուասաններ. Այս խմորեղենը դարձել է ֆրանսիական նախաճաշի իսկական սիմվոլ: Չի կարելի գնալ Փարիզ և չփորձել կրուասան։

Այնուամենայնիվ, այս լեգենդար խմորեղենի պատմության մեջ մի պարադոքս կա. Կրուասանը հորինվել է Ավստրիայում, ոչ թե Ֆրանսիայում:

Թե ինչպես է կրուասանը «դարձել» ֆրանսիական, լիովին պարզ չէ: Մի բան մենք հաստատ գիտենք, որ դուք կարող եք զգալ Ֆրանսիայի ոգին նույնիսկ ձեր տանը:

Մենք առաջարկում ենք պարզ ու նուրբ կրուասանների հիանալի բաղադրատոմս։

Համեղ կրուասաններ

Համեղ կրուասաններ. Բաղադրիչները

_ ալյուր — 400 գ

_ դեղնուց — 1 հատ

_ շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ

_ կաթ — 260 մլ

_ աղ — 1,5 թեյի գդալ

_ կարագ — 150 գ

_ չոր խմորիչ — 2 թեյի գդալ

Համեղ կրուասաններ Համեղ կրուասաններ Համեղ կրուասաններ

Համեղ կրուասաններ. Պատրաստման եղանակը

_ Թթխմորի համար խառնել շաքարավազը, 250 մլ կաթը և չոր խմորիչը։

_ Այն բանից հետո, երբ խմորիչը աշխատում է մնացած մթերքների հետ, ալյուրն ու աղը մաղել ամանի մեջ:

_ 10 գրամ կարագը հալեցնել, միացնել ալյուրով խառնուրդին։ Խմորը հունցել, ձեռքով բուլկի կազմել։ Խմորի գունդը մեկ ժամ թողնել տաք տեղում՝ ծակած սննդային թաղանթի տակ։

_ Խմորի գնդիկը բաժանել փոքր կտորների՝ յուրաքանչյուրը 70 գրամ քաշով։

_ Բոլոր գնդերը գրտնակել 3 մմ-ից ոչ ավելի հաստ բլիթների նման։ Յուրաքանչյուր շերտին քսել կարագ, շերտերը դնել իրար վրա։

_ Խմորից ստացված բլիթների շարքը  ծածկել թաղանթով, թողնել սառնարանում ևս մեկ ժամ։

_ Ընդհանուր խմորը գրտնակել բարակ շերտով, դանակով զգուշորեն ծակել առաջացած փուչիկները։

_ Շերտը գրտնակել 5 մմ հաստությամբ, այնուհետև խմորը պիցցայի նման բաժանել 12 երկարավուն եռանկյունների։

_ Բոլոր եռանկյունները փաթաթել լայն կողմով դեպի ներս։

_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, կրուասանները դնել վրան։

_ Խմորը ծածկել թաղանթով, սպասել, որ կրուասաններն ուռչեն՝ 40 րոպե։

_ Յուրաքանչյուր կրուասանի վրա քսել դեղնուցի և մնացած կաթի խառնուրդը:

_ Թխել 5 րոպե 200 աստիճան, ապա 10 րոպե 190 աստիճան և 10 րոպե 180 աստիճանի տակ։

Համեղ կրուասաններ

Արդյունքում փարթամ ու բուրավետ կրուասաններ են ստացվում, ասես հենց Ֆրանսիայից են առաքել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հեշտ բուլկի կրուասաններ

Խնդրում ենք Գնահատեք