Համեղ Մեղրաբլիթներ. Համեղ և փափուկ աղանդերը դուր կգա բոլորին թխեք թեկուզ ամեն օր չեք հոգնի

Համեղ Մեղրաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եկեք արագ քաղցր ու համեղ մեղրաբլիթներ թխենք ամենապարզ բաղադրատոմսերից մեկի համաձայն։

Թերևս մեղրաբլիթի հանրաճանաչության ֆենոմենը կարելի է բացատրել պատրաստելու պարզությամբ։ Սա ամենահեշտ աղանդերից մեկն է, որը կարող են թխել նույնիսկ երեխաները։

Համեղ Մեղրաբլիթներ

Համեղ Մեղրաբլիթներ. Բաղադրությունը

_ մածուն — 250 մլ

_ ընկույզ — 100 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ դարչին — 0,5 թեյի գդալ

_ բուսական յուղ — 80 մլ

_ ալյուր — 550 գ

_ աղ — 1/3 թեյի գդալ

_ սոդա — 1 թեյի գդալ

_ շաքարավազ — 200 գ

_ մեղր — 100 գ

Համեղ Մեղրաբլիթներ

Համեղ Մեղրաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_ Ձվերը կոտրել մածունով ամանի մեջ, լցնել շաքարավազն ու սոդան, լցնել արևածաղկի ձեթը, աղը և խառնել։

_ Այժմ լցնել մեղրը, խառնել մինչև միատարր զանգված ստացվի։

Հուշում. Սոդայի համից ազատվելու համար զանգվածին կարող եք ավելացնել մեկ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ։

_ Լցնել փխրեցուցիչը ալյուրի մեջ, խառնել, մաս-մաս մաղել մեղր-ձվի խառնուրդի մեջ՝ շաղախելով խմորը։

_ Ալյուրի առաջին բաժնից հետո խմորին պետք է ընկույզ ավելացնել։ Նախ պետք է դրանք մանրացնել բլենդերի մեջ, հետո, նրբորեն խմորին խառնել մանրացված ընկույզը:

_ Յուղաթուղթ փռել ջեռոցի տապակի վրա, խմորից փոքր գնդիկներ կազմել։

_ Յուրաքանչյուր գնդիկը թաթախել շաքարավազի մեջ և դնել ջեռոցի տապակի վրա:

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել թխվածքաբլիթները 25 րոպե։

Համեղ Մեղրաբլիթներ

Համեղ Մեղրաբլիթների այս տեսակը խրթխրթան է, բուրավետ և համեղ։ Հատկապես հիանալի կերպով նման խմորեղենը լրացնում է ձմեռային հաճելի երեկոները:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք