Եկեք արագ քաղցր ու համեղ մեղրաբլիթներ թխենք ամենապարզ բաղադրատոմսերից մեկի համաձայն։
Թերևս մեղրաբլիթի հանրաճանաչության ֆենոմենը կարելի է բացատրել պատրաստելու պարզությամբ։ Սա ամենահեշտ աղանդերից մեկն է, որը կարող են թխել նույնիսկ երեխաները։
Համեղ Մեղրաբլիթներ. Բաղադրությունը
_ մածուն — 250 մլ
_ ընկույզ — 100 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ դարչին — 0,5 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ — 80 մլ
_ ալյուր — 550 գ
_ աղ — 1/3 թեյի գդալ
_ սոդա — 1 թեյի գդալ
_ շաքարավազ — 200 գ
_ մեղր — 100 գ
Համեղ Մեղրաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը կոտրել մածունով ամանի մեջ, լցնել շաքարավազն ու սոդան, լցնել արևածաղկի ձեթը, աղը և խառնել։
_ Այժմ լցնել մեղրը, խառնել մինչև միատարր զանգված ստացվի։
Հուշում. Սոդայի համից ազատվելու համար զանգվածին կարող եք ավելացնել մեկ թեյի գդալ կիտրոնի հյութ։
_ Լցնել փխրեցուցիչը ալյուրի մեջ, խառնել, մաս-մաս մաղել մեղր-ձվի խառնուրդի մեջ՝ շաղախելով խմորը։
_ Ալյուրի առաջին բաժնից հետո խմորին պետք է ընկույզ ավելացնել։ Նախ պետք է դրանք մանրացնել բլենդերի մեջ, հետո, նրբորեն խմորին խառնել մանրացված ընկույզը:
_ Յուղաթուղթ փռել ջեռոցի տապակի վրա, խմորից փոքր գնդիկներ կազմել։
_ Յուրաքանչյուր գնդիկը թաթախել շաքարավազի մեջ և դնել ջեռոցի տապակի վրա:
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել թխվածքաբլիթները 25 րոպե։
Համեղ Մեղրաբլիթների այս տեսակը խրթխրթան է, բուրավետ և համեղ։ Հատկապես հիանալի կերպով նման խմորեղենը լրացնում է ձմեռային հաճելի երեկոները:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ