Համեղ շոռակարկանդակներ շոռակարկանդակ պատրաստելն առանձնապես դժվար չէ։
Այս տեսակի կաթնաշոռային խմորեղենը մեր ռեստորաններ և սրճարաններ է եկել ԱՄՆ-ից և Եվրոպայից։ Շոռակարկանդակի գլխավոր շեշտադրումը կաթնաշոռի հատուկ միջուկն է՝ սուֆլեի տեսքով։ Մինչև վերջ հայտնի չէ, թե արդյոք շոռակարկանդակը թխվածք է։ Եվրոպական խոհանոցների մեծ մասում այս ուտեստը հայտնի է որպես կարկանդակ, քանի որ չի պարունակում հարած սերուցք և գլազուր։
Թեև շոռակարկանդակը ժողովրդականություն է ձեռք բերել Ամերիկայում: Եկեք տանը շոռակարկանդակ պատրաստենք պարզ ապրանքներից։
Համեղ շոռակարկանդակներ. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 4 հատ
_ վանիլային շաքար — 16 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ շաքարավազ — 120 գ
_ կարագ — 100 գ
_ կիտրոն — 1 հատ
_ կաթնաշոռ — 750 գ
_ կաթ — 150 մլ
_ եգիպտացորենի օսլա — 60 գ
_ նուռ — 1 հատ
Համեղ շոռակարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը պետք է բաժանել դեղնուցների և սպիտակուցների: Սպիտակուցների վրա լցնել վանիլային շաքարավազ, ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել հարիչով, մինչև ձևավորվեն սպիտակ կայուն գագաթներ։
_ Դեղնուցների վրա լցնել հատիկավոր շաքարավազը, հարում ենք հարիչով մինչև սպիտակ շերտ առաջանա։
_ Կարագը միկրոալիքային վառարանում հալեցնել մինչև հեղուկ վիճակը, ավելացնել դեղնուցի զանգվածին։ Բաղադրիչները հարել այնքան, մինչև ամբողջովին միանան։
_ Կիտրոնի քերուկը վերցնել քերիչի մանր ատամների վրա։ Կիտրոնի մնացած մասից քամել հյութ՝ մեկ թեյի գդալ:
_ Հյութն ու քերուկը լցնել դեղնուցային զանգվածի մեջ, խառնում ենք մթերքները։
_ Կաթնաշոռը նույնպես ավելացնել դեղնուցներին, հարել մինչև հարթ լինի՝ աստիճանաբար կաթը լցնելով զանգվածի մեջ։
_ Այն բանից հետո, երբ բոլոր մթերքներն ավելացվեն դեղնուցների խառնուրդի մեջ, դրա վրա մաղել օսլան: Դրա խառնումից հետո մենք լցնել սպիտակուցներ՝ խառնիչով աշխատելիս։
_ 26 սմ տրամագծով կաղապարը ծածկել մագաղաթյա թղթով և մակերեսը յուղով քսել։
_ Լցնել կաթնաշոռի զանգվածը, հարթեցնել մակերեսը:
_ Նուռը մաքրել, միջուկով զարդարել շոռակարկանդակի վերևը։
_ Աղանդերը մեկ ժամ թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում։
Ինչպես տեսնում եք, այս շոռակարկանդակը բազայի համար թխվածքաբլիթներ չի պահանջում։ Ամեն ինչ արվում է պարզ և մատչելի ապրանքներից։
Բարի ախորժակ: