Հապալասով կեքս. Կեֆիրով ու հատապտուղներով քնքուշ թխվածք

Հապալասով կեքս ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Հապալասով կեքս. Կեֆիրով ու հատապտուղներով քնքուշ թխվածք

Բոլոր երիտասարդ մայրերին մի բան է միավորում. Նրանք ցանկանում են իրենց երեխաներին կերակրել առողջ և արագ բարիքներով: Այս կեքսները նման մի բան են:

Թվում է, թե նույնիսկ ամեն ծույլ տնային տնտեսուհի կարողանում է պատրաստել տնական կեքս: Բայց ինչպես ընտրել բաղադրատոմսը: Դրանք այնքան շատ են …

Անձամբ ես նախընտրում եմ հետևյալ բաղադրատոմսը: Տարիներ շարունակ ես պատրաստում եմ հապալասով կեքս: Խմորը պատրաստելու բաղադրիչների չափը հիշելը շատ հեշտ է:

Հապալասով կեքս

Հապալասով կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Շաքարավազ 200 գ
  • Սպիտակաձավար 200 գ
  • Կեֆիր 200 մլ
  • Ցորենի ալյուր 200 գ
  • Հատապտուղներ 200 գ
  • Ձու 2 հատ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Եգիպտացորենի օսլա 1-2 ճաշի գդալ
  • Ձիթապտղի յուղ 100 մլ
  • Փխրեցուցիչ 10 գ

Հապալասով կեքս

Հապալասով կեքս

Հապալասով կեքս. Պատրաստման եղանակը

  1. Ձվերը հարել խորը ամանի մեջ: Դրանց ավելացնել մի պտղունց աղ ու շաքար, խառնել, հարել:
  2. Այժմ կեֆիրը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել ալյուր, աղ, փխրեցուցիչ:
  3. Խառնել ամեն ինչ մինչև հարթ զանգված ստացվի: Ձիթապտղի յուղը լցնել խառնուրդի մեջ: Կրկին խառնել:
  4. Հանել հատապտուղները սառցարանից: Առանց հալեցնելու, դրանք լցնել խմորի մեջ, խառնել:
  5. Տեղադրել թղթե բաժակները կեքսերի կաղապարի մեջ: Եթե ​​ունեք սիլիկոնային ձևաման, ապա պետք չէ դրանց մեջ թղթերը դնել: Կաղապարների մեջ համարյա մինչև վերջ խմոր լցնել:
  6. Կեքսերը թխել 30-40 րոպե տաքացրած 170-180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Հապալասով կեքս

Պատրաստի թխվածքի վրա ցանել շաքարի փոշի, զարդարել անանուխի տերևներով: Բայց սա ըստ ցանկության:
Անձամբ ես հապալասով կեքսը վառարան դնելուց առաջ վրան շաղ եմ տալիս շտրեյզել կամ նուշի թերթիկներ: Այդպես կեղևն ավելի փխրուն է ստացվում: Ի դեպ, խմորին կարող եք ավելացնել մի քիչ վանիլ կամ նույնիսկ չոր կոճապղպեղ: Համոզված եմ՝ հիանալի կստացվի:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Շոկոլադով կեքս

Խնդրում ենք Գնահատեք