Հատապտուղներով թխվածք. Հենց այն է, ինչ պետք է աշնանային երեկոյի թեյախմության համար: Վերցնում ենք հատապտուղները, խառնում մի քանի բաղադրիչ, և վերջ՝ համեղ թխվածքը գայթակղում է ձեզ իր տեսքով:
Հատապտղային կարկանդակների շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր կան, բայցի այդ Դուք կարող եք այս թխվածքի շատ տարբերակներ պատրաստել ՝ ամեն անգամ փոխելով հատապտուղները կամ պտուղները:
Դուք կարող եք օգտագործել նաև պահածոյացված հատապտուղներ կամ մրգեր:
Բոլոր մթերքները պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում
Հատապտուղներով թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Հատիկավոր շաքար 180 գ
_Վանիլային շաքար 8 գ
_Աղ 1 պտղունց
_Կեֆիր 160 մլ
_Բուսական յուղ (առանց հոտի) — 75 մլ
_Ալյուր 320 գ
_Փխրեցուցիչ 10 գ
_Հաղարջ 350 գ
_Օսլա (ցանկացած) հատապտուղների համար 1 ճաշի գդալ
Հատապտուղներով թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_Կաղապարի պատերը յուղել յուղով, իսկ հատակը ծածկել յուղաթղթով:
_Ձու, հատիկավոր շաքար, վանիլային շաքար և մի պտղունց աղ լցնել ամանի մեջ: Խառնել, և երբ ամբողջ շաքարը թրջվի, միացնել հարիչը և հարել զանգվածը մինչև թանձր, փափուկ սպիտակ զանգված ստացվի:
_Լցնել կեֆիրը, բուսական յուղը, ալյուրը և փխրեցուցիչը: Խառնել և ստանալ միատարր խմոր:
Կեֆիրը կարող է փոխարինվել մածունով կամ խմելու բնական յոգուրտով:
_Խմորի կեսը լցնել պատրաստված կաղապարի մեջ: Հարթեցնել:
_Լցնել հատապտուղները ամանի մեջ և մաղելով՝ վրան շաղ տալ օսլան: Թեթև թափահարել ամանը, որպեսզի օսլան հավասարաչափ բաշխվի:
_Զգուշորեն խառնել հատապտուղները մնացած խմորին և լցնել կաղապարի մեջ:
_Խմորով ձևամանը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխել մոտ մեկ ժամ:
Ստուգել պատրաստ լինելը փայտիկով՝ տորթը ծակելով հենց կենտրոնում, քանի որ մեջտեղում թխելն ամենաերկարն է տևում: Փայտիկը պետք է չոր մնա:
Զարդարել թխվածքը շաքարի փոշիով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Գազարով համեղ տորթ