Հատապտուղներով կարկանդակներ. Լցոնի համար հարմար է ցանկացած թարմ կամ սառեցված հատապտուղ, կարող եք վերցնել սեփական նախընտրությամբ:
Յուրաքանչյուր ոք, ով երբևէ ջեռցում թխել է կարկանդակներ հատապտուղներով կամ մրգերով, բախվել է խնդրի հետ. Լցոնից արտազատվող հյութը հոսում է և այրվում տապակի վրա: Որպեսզի դա տեղի չունենա, մենք կբացենք այն գաղտնիքը, որը կօգնի խուսափել այդ խնդրից և ստանալ համեղ արտադրանք:
Հատապտուղներով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 400 մլ
_Խմորիչ 15 գ
_Շաքար 175 գ
_Ցորենի ալյուր 650 գ
_Ձու 4 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 150 մլ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Լոռամիրգ 200 գ
_Հաղարջ 200 գ
_Օսլա 1 ճաշի գդալ
Հատապտուղներով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Նախ թթխմոր պատրաստել խորը ամանի մեջ. Լուծել չոր խմորիչը 100 մլ տաք կաթի մեջ, ավելացնել 25 գ շաքար, 50 գ ալյուր և աղ, խառնել: Ծածկել ամանը մաքուր սրբիչով և թող մնա 30 րոպե:
_Այդ ընթացքում 3 ձու հարել 50 գ շաքարավազով, ավելացնել բուսական յուղ: Ստացված խառնուրդը խառնել թթխմորի հետ, լցնել 300 մլ կաթ և մաղել 500 գ ալյուր:
_Սկսել խմորը հունցել փայտե կամ սիլիկոնային բահիկով: Դրանից հետո ավելացնել ևս 100 գ ալյուր և ձեռքերով լավ հունցել: Խմորը պետք է լինի բավականին ամուր, բայց միևնույն ժամանակ առաձգական: Վրան քսել մի փոքր բուսական յուղով և դնել ամանի մեջ և ծածկել սրբիչով: Խմորի չափը երկու անգամ մեծանալուց հետո կրկին հունցել այն:
_Հաջորդ քայլով պետք է պատրաստել հատապտուղները: Եթե դրանք սառեցված են, պետք է հալեցնել դրանք և քամել օշարակը: Թարմ հատապտուղների դեպքում բավական է լվանալ և պոչերը հեռացնել:
_Հատապտուղների վրա լցնել 100 գ շաքար (քանակը կախված է հումքի թթվաշությունից) և օսլա, խառնել: Խմորը բաժանել 18-20 մասի: Ձգել յուրաքանչյուր կտոր ձեռքերով, դնել միջուկը, կարկանդակներ ձևավորել:
_Պատրաստի կարկանդակը շարել յուղած տապակի վրա և 15-20 րոպե թող մնա, հասունանա:
_Ձուն պատառաքաղով հարել և քսել կարկանդակների վրա: Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և 20-25 րոպե թխել կարկանդակները:
Սովորաբար ավելի քիչ ձու են լցնում խմորիչով խմորի մեջ, բայց հենց նրանց շնորհիվ է, որ հատապտուղներով կարկանդակները մնում են կայուն, հյութը մնում է խմորի մեջ և չի հոսում:
Հատապտուղներով կարկանդակները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: