Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Այս նուրբ աղանդերը կուրախացնի բոլորին
Ես իսկապես սիրում եմ վաֆլիներ և միշտ ցանկանում եմ փորձել մի քանի նոր յուրօրինակ բաղադրատոմս: Եվ այնուամենայնիվ, երկար տարիներ իմ ամենասիրած հյուրասիրությունը եղել են հոլանդական վաֆլիներ կարամելով:
Այս թեյի նրբագեղությունը փխրուն վաֆլի խմորի և տնական կարամելային սոուսի կատարյալ համադրություն է: Այսպիսով, հոլանդական դասական աղանդերը իր համով կուրախացնի ինչպես երեխաներին, այնպես էլ մեծահասակներին:
Содержание
Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- ձու 2 հատ
- կարագ 290 գ
- կաթ 230 մլ
- ցորենի ալյուր 260 գ
- շագանակագույն շաքար 200 գ
- մեղր 100 գ
- դարչին 2 թեյի գդալ
- չոր խմորիչ 8 գ
- աղ 0,5 թեյի գդալ
Հոլանդական վաֆլիներ կարամելով. Պատրաստման եղանակը
- Խորը ամանի մեջ խառնել տաք կաթը, խմորիչը, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և 3 ճաշի գդալ ալյուր:
- Դնել խմորը տաք տեղում 20 րոպե:
- Առանձին ամանի մեջ հարել 230 գ փափուկ կարագ, 3 ճաշի գդալ շաքար և աղ: Խառնուրդը թեթևակի հարել խառնիչով:
- Ձվերը հարեք ամանի մեջ մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Լցնել խառնուրդը խմորի մեջ և մանրակրկիտ խառնել:
- Ալյուրը մաղել ամանի մեջ և հունցել փափուկ խմոր: Այն չպետք է կպչի ձեր ձեռքերին: Պատրաստի խմորը դնել 45-50 րոպե տաք տեղում:
- Այդ ընթացքում պատրաստել կարամելի միջուկը: Դրա համար մի փոքր կաթսայի մեջ խառնել մեղրն ու դարչինը մնացած շաքարի հետ:
- Բաղադրությունը տաքացնել ցածր կրակի վրա՝ շաքարավազն ամբողջությամբ լուծարելու համար:
- Քանի դեռ կարամելը տաք է, մնացած կարագն ավելացնել կաթսայի մեջ և մանրակրկիտ խառնել:
- Հասունացած խմորից գլորել գնդիկներ՝ մոտ 5 սմ տրամագծով, տաքացրեք վաֆլի ամանը և յուղել այն մի փոքր բուսայուղով:
- Տեղադրել խմորի գնդիկ կաղապարի կենտրոնում, կափարիչը փակել և վաֆլին թխել մոտ մեկ րոպե. Նույնը կրկնել մնացած խմորի հետ:
- Պատրաստի վաֆլիները հավասարեցնել խմորեղենի օղակով:
- Հավաքել հյուրասիրությունը: Դա անելու համար դնել մի թեյի գդալ կարամել վաֆլիի շերտի կենտրոնում և ծածկեք այն մյուս վաֆլի շերտով: Թեթևակի սեղմել: Աղանդերը կարելի է արդեն մատուցել սեղանին:
Թարմ թխված վաֆլին կարելի է անմիջապես ուտել, բայց խորհուրդ է տրվում փոքր-ինչ տաքացնել սառած աղանդերը` դնելով մի բաժակ թեյի վրա: Սա կարամելն ավելի փափուկ է դարձնում:
Հոլանդական վաֆլիները կարամելով պատրաստ են:
Բաևի ախորժակ
Տեսանյութ
Բելգիական վաֆլիներ