Ձվով երշիկ. Սա լիարժեք նախուտեստ երշիկ է, որը բուտերբրոդի նման մատուցելը մեղք չէ:
Դրա մեջ ամենալավն այն է, որ այն բացարձակ դիետիկ է: Իսկ համի համար կարող եք ընտրել ցանկացած համեմունքներ և կանաչիներ: Հարմար կլինեն սխտորի փոշին, կծու պղպեղը և նույնիսկ պապրիկան:
Ի տարբերություն լցոնված ձվերի, նման ուտեստը չի չորանում և կարող է պահպանվել մի քանի օր:
Ձվով երշիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի
_Կարրի՝ ըստ ճաշակի
_Աղ ՝ ըստ ճաշակի
Ձվով երշիկ. Պատրաստման եղանակը
_Պինդ խաշել ձվերը: Դրա համար ջրի եռալուց հետո 10 րոպեն բավական կլինի: Այնուհետև սառեցնել և կեղևազերծել:
_Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները մանր խորանարդներով կտրել, դեղնուցները պատառաքաղով լավ տրորել, դրանց վրա ավելացնել աղ, պղպեղ, կարրի:
_Դրանից հետո սպիտակուցները խառնել դեղնուցների հետ, լցնել պլաստիկե թաղանթի կամ փայլաթիթեղի վրա և զգուշորեն ձևավորել ամուր երշիկ:
_Դնել ձվի երշիկը շոգեկաթսայի մեջ և եփել 15 րոպե ուժեղ կրակի վրա:
Եթե այդպիսի կաթսա չունեք, օգտագործեք հերմետիկ թխելու տոպրակ և խաշեք երշիկը եռացող ջրի մեջ: Ապա թող այն ամբողջովին սառչի:
Գերազանց ուտեստ է ինչպես տոնի, այնպես էլ ամեն օրվա համար: Խորհուրդ ենք տալիս այն մատուցել հացով և փափուկ պանրով:
Ձվով երշիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ նախաճաշ