Իմ ֆիրմային Մածունով բիսկվիթի պատրաստման գաղտնիքը պարզ է. Ես մեծ ուշադրություն եմ դարձնում խմորին: Շատերը կարծում են, որ լցոնումն է որոշում աղանդերի համը, բայց ես համաձայն չեմ: Կանոնը պարզ է՝ ամեն ինչ կախված է խմորից:
Ես շատ փորձարկումներ եմ արել բաղադրիչների և դրանց համամասնությունների վերաբերյալ, բայց ոչ բոլոր փորձերն են հաջողվել ստացվել: Բայց մի օր սովորական խմորին ավելացրեցի մի քանի ճաշի գդալ թարմ անուշաբույր մածուն: Արդյունքում թխեցի համեղ բիսկվիթ, որի բաղադրատոմսը մինչ օրս օգտագործում եմ:
Մածունով բիսկվիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Շաքար 90 գ
_Ցորենի ալյուր 80 գր
_Արևածաղկի ձեթ 30 մլ
_Մածուն 60 գ
_Կիտրոնի հյութ 10 մլ
Մածունով բիսկվիթ. Պատրաստման եղանակը
_Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները հարել մինչև ամուր գագաթներ առաջանալը՝ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը:
_Շարունակեք հարել սպիտակուցները` հատ — հատ ավելացնելով դեղնուցները:
_Ալյուրը մաղել և նրբորեն խառնել ձվի զանգվածի մեջ, որպեսզի այն չկորցնի իր օդեղենությունը:
_Ավելացնել մածուն, բուսական յուղ և կիտրոնի հյութ: Նույն կերպ զգուշորեն խառնել բաղադրիչները:
_Թխման ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և խմորը լցնել մեջը: Թեթևակի հարվածել ձևամանը սեղանին՝ ավելորդ օդի պղպջակները հանելու և խմորը հավասարաչափ բաշխելու համար:
_Թխել 60 րոպե 150 °C ջերմաստիճանում: Դրանից հետո անջատել կրակը, բայց պահել բիսկվիթը ևս 10-15 րոպե:
Ստացված մածունով բիսկվիթը կարող է օգտագործվել տորթերի համար: Պարզապես կտրեք այն լայնքով երկու կամ ավելի կտորների, քսել կրեմ և զարդարել ըստ ճաշակի:
Մածունով բիսկվիթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ բիսկվիթ թթվասերով