Մածունով բիսկվիթ. Եթե ուզում եք համեղ տորթ պատրաստել թխեք այս բիսկվիթը

Մածունով բիսկվիթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Իմ ֆիրմային Մածունով բիսկվիթի պատրաստման գաղտնիքը պարզ է. Ես մեծ ուշադրություն եմ դարձնում խմորին: Շատերը կարծում են, որ լցոնումն է որոշում աղանդերի համը, բայց ես համաձայն չեմ: Կանոնը պարզ է՝ ամեն ինչ կախված է խմորից:

Ես շատ փորձարկումներ եմ արել բաղադրիչների և դրանց համամասնությունների վերաբերյալ, բայց ոչ բոլոր փորձերն են հաջողվել ստացվել: Բայց մի օր սովորական խմորին ավելացրեցի մի քանի ճաշի գդալ թարմ անուշաբույր մածուն: Արդյունքում թխեցի համեղ բիսկվիթ, որի բաղադրատոմսը մինչ օրս օգտագործում եմ:

Մածունով բիսկվիթ

Մածունով բիսկվիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 3 հատ

_Շաքար 90 գ

_Ցորենի ալյուր 80 գր

_Արևածաղկի ձեթ 30 մլ

_Մածուն 60 գ

_Կիտրոնի հյութ 10 մլ

Մածունով բիսկվիթ

Մածունով բիսկվիթ

Մածունով բիսկվիթ. Պատրաստման եղանակը

_Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները հարել մինչև ամուր գագաթներ առաջանալը՝ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը:

_Շարունակեք հարել սպիտակուցները` հատ — հատ ավելացնելով դեղնուցները:

_Ալյուրը մաղել և նրբորեն խառնել ձվի զանգվածի մեջ, որպեսզի այն չկորցնի իր օդեղենությունը:

_Ավելացնել մածուն, բուսական յուղ և կիտրոնի հյութ: Նույն կերպ զգուշորեն խառնել բաղադրիչները:

_Թխման ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և խմորը լցնել մեջը: Թեթևակի հարվածել ձևամանը սեղանին՝ ավելորդ օդի պղպջակները հանելու և խմորը հավասարաչափ բաշխելու համար:

_Թխել 60 րոպե 150 °C ջերմաստիճանում: Դրանից հետո անջատել կրակը, բայց պահել բիսկվիթը ևս 10-15 րոպե:

Մածունով բիսկվիթ

Ստացված մածունով բիսկվիթը կարող է օգտագործվել տորթերի համար: Պարզապես կտրեք այն լայնքով երկու կամ ավելի կտորների, քսել կրեմ և զարդարել ըստ ճաշակի:

Մածունով բիսկվիթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Արագ բիսկվիթ թթվասերով

Խնդրում ենք Գնահատեք