Մանդարինով կարկանդակ. Նուրբ ու քնքուշ թխվածք
Կարող է թվալ, որ մանդարին վաճառողները իրենց հացը վաստակում են միայն դեկտեմբերից փետրվար: Պարզապես պատկերացրեք, թե այս քաղցր ցիտրուսն ինչ ծավալով է սպառվում ձմեռային սեզոնին: Ինչ-որ մեկը մանդարին է ուտում հենց այնպես, մեկը օգտագործում է աղանդերների համար, իսկ ինչ-որ մեկն ակտիվորեն օգտագործում է դրանք խմորեղենի պատրաստման համար: Օրինակ՝ նա կարկանդակներ է թխում:
Содержание
Մանդարինով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 200 գ
- Շաքար 150 գ
- Մանդարին 4 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 80 գ
- Ձու 2 հատ
- Խնձոր 1 հատ
- Փխրեցուցիչ 16 գ
Մանդարինով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, մանդարինները մանրակրկիտ լվանալ, նախընտրելի է խոզանակով: Հենց կեղևով կտրել ցիտրուսը շերտերով, դրանցից հեռացնել սերմերը:
- Ձվերը և շաքարավազը հարիչով հարել մինչև փրփրի: Ավելացնել կարագը, ապա ավելացնել կտրատած մանդարինները: Ալյուրն առանձին մաղել: Լցնել այն ձվի զանգվածի մեջ ՝ շարունակելով հարիչով հարել բոլոր բաղադրիչները:
- Վերջապես խմորը լցնել նախապես մաքրած և խորանարդներով կտրատված խնձորը: Վերջում, լցնել փխրեցուցիչը աշխատանքային զանգվածի մեջ: Խառնել բաղադրիչները գդալով:
- 22 սմ տրամագծով ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, յուղել և վրան ցանել շաքարավազ և պատրաստի խմորը լցնել ձևամանի մեջ:
- Թխել կարկանդակը 30-40 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ստուգել պատրաստ լինելն ատամի չոփով:
Համաձայնեք, նման տնական գլուխգործոց թխելու համար կծախսեք նվազագույն մթերքներ: Բայց թխվածքի համն ու բույրը դեռ երկար կհիշվեն:
Մանդարինով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Կարպատկա