Այսօր մանր Պոնչիկներ ենք պատրաստելու, ընդամենը 2 րոպեում վերջացող նուրբ փքաբլիթներ կաթնաշոռով․ հենց այս պահին հաստատ յուրաքանչյուրդ չէիք հրաժարվի մեկ կամ երկու հատ համտեսելուց։ Սուրճի, թեյի, նախաճաշի հրաշալի տարբերակ է, որը բացի համեղ լինելուց նաև օգտակար կաթնաշոռ է պարունակում։
Содержание
Մանր Պոնչիկներ Բաղադրիչներ
- Կաթնաշոռ — 400 գրամ
- Ձու — 1 հատ
- Շաքարավազ — 2 ճ․գդ․
- Աղ մեկ պտղունց
- Սոդա- 0,5 թ․գդ․
- Փխրեցուցիչ — 0,5 թ․գդ․
- Ալյուր — 400 գր․ մոտավորապես
- Ձեթ տապակելու համար — 300-500 գր․
Պոնչիկներ փքաբլիթներ պատրաստելու ընթացքը
- Սկսենք պատրաստել խմորը
- Պրեզիդենտ բրենդի համեղ և էկոլոգիապես մաքուր կաթնաշոռներն եմ վերցրել այսօր, յուրաքանչյուր տուփը 200 գրամ է, մեկը 5%, մյուսը 0,5% յուղայնությամբ, 2 տուփն էլ կօգտագործենք, այսինքն 400 գրամ կաթնաշոռ
- Օգտագործված կաթնաշոռի և ընդհանուր մթերքների որակից շատ բան է կախված, դա միշտ հաշվի առեք
- 1 ձու կկոտրենք
- Մի պտղունց աղ կլցնենք և կհարենք ձեռքի հարիչով, կարելի է և պատառաքաղով միատար զանգվածի վերածել
- Հարկավոր է ավելացնել նաև 2 ճաշի գդալ շաքարավազ, հնարավորինս քիչ, կարելի է և շաքարավազ չավելացնել
- Սոդա ենք ավելացնում 0,5 թ․գդ․, փխրեցուցիչ 0,5 թ․գդ․ մի փոքր էլ ալյուր ավելացնում և հարում ենք որքան հնարավոր է
- Արդեն ժամանակն է սեղանին ալյուր լցնելու և խմորը շարունակելու սեղանին հունցել, շարունակաբար ալյուր ավելացնելով ըստ հունցման ընթացքի, ընդհանուր ես օգտագործեցի 350 գրամ ալյուր, կարող է մինչև 500 գրամ պետք գալ, դա արդեն կախված է ձեր խմորի պնդությունից
- Հունցելուց հետո հաճելի փափուկ գունդ ենք ստանում, որը հարկավոր է մանրացնել մի քանի գնդի, որոնք էլ ավելի մանրացնել համաչափ գնդակներ ստանալու համար
- Մոտավորապես այս չափի կլորակների ենք վերածում յուրաքանչյուրը, եթե ավելի մեծ անեք, ապա մեջը հում կարող է մնալ, ավելի մանրը իմաստ չունի, պարզ ասած մեկ բերանի չափով
- Բոլոր գնդիկները ստանալուց հետո այն հարկավոր է ծածկել և կողքի դնել, մինչև կտաքանա մեր հիմքը
- Հարկավոր է կաթսայի մեջ լցնել այնքան ձեթ, որպեսզի իր ծավալով ծածկի մեր պոնչիկներին բոլոր կողմերից
- Դնում ենք գազօջախի վրա տաքանալու
- Որպեսզի հասկանանք տաքացել է բավականաչափ թե ոչ, ալրոտած բամբուկե ձողը մտցնում ենք մեջը, եթե փրփրելով պղպղջակներ ձևավորվեն կողքերը ուրեմն արդեն խմորները լցնելու ժամանակն է
- Անմիջապես սկսում են ուռել, տեսեք
- Կրակը եթե շատ մարմանդ անեք պոնչիկները երկար կմնան ձեթի մեջ և ավելի շատ ձեթ կքաշեն իրենց մեջ, ինչը ցանկալի չէ, իսկ եթե ուժեղ անեք, արագ կեղև կկապեն և կկարմրեն, իսկ մեջը չի հասցնի եփել, այսինքն միջին կրակ ենք անում
- Հարկավոր է բամբուկե չոփիկով անընդատ շուռումուռ տալ, որպեսզի հավասարաչափ բոլոր կողմերից տապակի
- Ընդհանուր առմամբ մոտ 3-5 րոպեն լրիվ բավարար է նման վարդագույն կեղևով փքաբլիթներ ստանալու համար
- Քամիչով հանում ենք ձեթից մեր պոնչիկները և ցանկալի է դրանք շարել կալկայի կամ խոհանոցային անձեռոցիկ սրբիչի վրա, ավելորդ ձեթից ձերբազատվելու համար
- Ամբողջը ավարտելուց հետո մատուցելու ժամանակն է, արագ պատրաստեցինք, իհարկե ավելի արագ էլ կվերջանա
- Շաքարի փոշի կարող ենք ցանել, մեղր կամ մուրաբա ծորացնել այս բուրգի վրա, պաղպաղակի վրա շարել մատուցելիս, դա արդեն կախված իրավիճակից
- Տեսեք ինչ փափուկ լավ եփված ծակոտկեն փքաբլիթ-պոնչիկներ են
- Պատրաստեք և երեկոյան թեյի կամ էլ առավոտյան սուրճի հետ վայելեք
Մանր Պոնչիկներ․ 2 րեպում վերջացող Նուրբ Փքաբլիթներ Կաթնաշոռով
Դե ինչ, բարի ախորժակ։