Մարմարե բիսկվիթ շոկոլադով. Գաղտնի բաղադրիչով չքնաղ թխվածք
Անկեղծ ասած, տնական տորթերն իմ թուլությունն են: Հետևաբար, բոլոր հարազատներն ու ընկերները ուրախ են ինձ մոտ թեյ խմելու: Նրանք գիտեն, որ բացի այդ իրենց հետ կտանեն համեղ և անուշաբույր թխվածքի մի կտոր:
Իմ վերջին ֆավորիտը մարմարե շոկոլադե բիսկվիթն է: Նրանում ոչ մի հեղափոխական բան չկա, բայց ստացվում է նուրբ քաղցրահամ թթու: Եվ ամեն ինչ՝ շնորհիվ մի խորամանկության:
Մարմարե կարկանդակ պատրաստելու համար լայմի փոխարեն կարող եք օգտագործել կիտրոն: Ձեր հայեցողությամբ կարող եք նաև հարմարեցնել հյութի և կեղևի քերուկի քանակությունը: Ամեն ինչ կախված է նրանից, թե ձեզ ինչ է դուր գալիս՝ ուժեղ կամ թույլ թթվայնություն: Նույնը վերաբերում է շոկոլադին. Օգտագործել մուգ, կաթնային կամ երկուսի խառնուրդը:
Մարմարե բիսկվիթ շոկոլադով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 200 գ
- Փխրեցուցիչ 1,5 թեյի գդալ
- Սև շոկոլադ 100 գ
- Կարագ 50 գ
- Ձու 3 հատ
- Շաքար 100 գ
- Պանիր մասկարպոնե 200 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Լայմ 1 հատ
Մարմարե բիսկվիթ շոկոլադով. Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը հարել շաքարի և աղի հետ, մաղով անցկացնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և հունցել խմորը: Ավելացնել 125 գ մասկարպոնե և լավ խառնել:
- Խմորը բաժանել 2 մասի: Առաջինի մեջ քերել կեղևիը և քամել լայմի հյութը, ավելացնել մնացած մասկարպոնեն:
- Հալեցնել շոկոլադն ու կարագը և խառնուրդն ավելացնել խմորի երկրորդ կեսին, հարել:
- Ջեռոցի տապակը յուղել և ալյուր ցանել: Բաց և մուգ խմորը լցնել մասերով: Թխել կես ժամ 180 ° C ջերմաստիճանում:
Ստացվում է պարզապես զարմանալի մասկարպոնեով բիսկվիթ: Հիշեք. Որքան փոքր լինի ձևամանի տրամագիծը, այնքան բարձր կլինի բիսկվիթը: Ի դեպ, տորթի վրա կարելի է հալված շոկոլադ լցնել:
Մարմարե բիսկվիթը շոկոլադով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Զեբր կարկանդակ