Մեղրով կաստելլա. Նուրբ, փափկամազ, բառացիորեն անկշիռ թխվածքաբլիթ:
Շատ նուրբ և համեղ մեղրով աղանդերը պատրաստվում է շատ հեշտ, ամենապարզ մթերքներից, առանց սոդայի ու փխրեցուցիչի, լավ բարձրանում է, չի նստում։
Այս խմորեղենը կարելի է ուտել հենց այսպես կամ թխել մեկ բիսկվիթի նման և օգտագործել որպես հիմք տորթերի համար։
Մեղրով կաստելլա. Անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները
— կարագ 40 գ
— կաթ 70 գ
— մեղր 40 գ
— սպիտակուց 5 հատ
— շաքարավազ 110 գ
— դեղնուց 5 հատ
— վանիլի էքստրակտ
— ալյուր 120 գ
Մեղրով կաստելլա. Պատրաստման եղանակը
_ Ջեռոցը անմիջապես տաքացնել մինչև 165 աստիճան։
_ Կարագը, մեղրն ու կաթը միացնել իրար և ամբողջ զանգվածը տաքացնել մարմանդ կրակի վրա կամ միկրոալիքային վառարանում։
_ Ձվի սպիտակուցը հարել շաքարավազի հետ մինչև կայուն և ամուր փրփուր ստացվի։
_ Ավելացնել բոլոր դեղնուցները և հարել զանգվածը։
_ Ալյուրը մաղում ենք և 2 մասով խառնել խմորային զանգվածի մեջ։
_ Այժմ խմորը մաս-մաս լցնել հովացած կարագ — կաթ — մեղր խառնուրդի մեջ և բահիկով հարել մինչև հարթ լինի։ Պետք է շատ արագ խառնել։
_ Կեքսի կաղապարների մեջ դնել յուղաթղթե կաղապարները և լցնել խմորը, բայց ոչ մինչև վերջ։
_ Թխել 165 աստիճան ջերմաստիճանում 10 րոպե, ապա նվազեցնել մինչև 150 աստիճան և թխել 15-ից 20 րոպե։
Պատրաստի թխվածքը հովացնել կաղապարների մեջ և հանել յուղաթուղթը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կեքս. Շոկոլադե մաֆիններ