Մեղրով տորթ նորովի. Նուրբ կարամելային կրեմով, բերանում հալչող քնքշանք
Այս աղանդերը ստացվում է, շատ անուշաբույր և համեղ: Ես այն պատրաստում եմ նույնիսկ տոնական սեղանի համար. Բոլորին դուր է գալիս նման նրբությունը, հատկապես կարամելային նուրբ համով կրեմը:
Содержание
Մեղրով տորթ նորովի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- ձու 2 հատ
- եգիպտացորենի օսլա 3 ճաշի գդալ
- վանիլին
- քրքում՝ ըստ ցանկության
- շաքար 150 գ
- ջուր 30 մլ
- կաթ 700 գ
- կարագ 60 գ
- ալյուր մոտ 450 գ
- կարագ և մեղր՝ յուրաքանչյուրը 120 գ
- ընկույզ և սալորաչիր` յուրաքանչյուրը 50 գ
Մեղրով տորթ նորովի. Պատրաստման եղանակը
- Շաքարավազը խառնել ջրի հետ և եփել դանդաղ կրակի վրա: Երբ գույնը սկսում է փոխվել, խառնել և մեջը լցնել տաք կաթ: Լավ խառնել և մի կողմ դնել:
- Խառնել օսլան ձվերի, վանիլի և ցանկության դեպքում՝ քրքումի հետ:
- Լցնել կարամելը և խառնել մինչև հարթ:
- Եփել կրեմը մինչև թանձրանա, անընդհատ խառնելով:
- Կրեմը հանել կրակից և ավելացնել յուղը, խառնել և թողնել, որ սառչի:
- Մաղով անցկացնել ալյուրը և դրա մեջ քերել սառեցված կարագը:
- Ձեռքերով տրորել զանգվածն այնքան ժամանակ, մինչև փշրանք ստանաք:
- Լցնել մեղրը և խմոր հունցել (մեղրը հալեցրեք և հովացրեք, այն պետք է հեղուկ լինի):
- Ստացված փշուրները բաժանել 3 մասի և տապակել յուրաքանչյուր մասը չոր թավայի մեջ, մինչև ոսկեգույն դառնա:
- Կաղապարը ծածկել յուղաթղթով և լցնել փշրանքների մեկ շերտ:
- Վրան քսել կրեմի մի մասը, ծածկել փշրանքներով:
- Հերթագայել բոլոր շերտերը և հավաքել ամբողջ տորթը:
- Այն ծածկել փայլաթիթեղով և դնել սառնարանում մի քանի ժամ՝ ներծծվելու համար:
- Հանել ձևամանի օղակը և վերևից շաղ տալ տորթի վրա ընկույզների և սալորաչիրի կտորներով:
Մեղրով տորթը պատրաստ է, այն շատ նուրբ և փափուկ է ստացվում. Սալորաչիրն ու ընկույզը նրան տալիս են հատուկ համ: Ցանկացած չիր և ընկույզ կարող եք վերցնել ձեր սրտով:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով տորթ