Մեղրով տորթ նորովի. Նուրբ կարամելային կրեմով, բերանում հալչող քնքշանք

Մեղրով տորթ նորովի ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մեղրով տորթ նորովի. Նուրբ կարամելային կրեմով, բերանում հալչող քնքշանք

Այս աղանդերը ստացվում է, շատ անուշաբույր և համեղ: Ես այն պատրաստում եմ նույնիսկ տոնական սեղանի համար. Բոլորին դուր է գալիս նման նրբությունը, հատկապես կարամելային նուրբ համով կրեմը:

Մեղրով տորթ նորովի

Մեղրով տորթ նորովի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • ձու 2 հատ
  • եգիպտացորենի օսլա 3 ճաշի գդալ
  • վանիլին
  • քրքում՝ ըստ ցանկության
  • շաքար 150 գ
  • ջուր 30 մլ
  • կաթ 700 գ
  • կարագ 60 գ
  • ալյուր մոտ 450 գ
  • կարագ և մեղր՝ յուրաքանչյուրը 120 գ
  • ընկույզ և սալորաչիր` յուրաքանչյուրը 50 գ

Մեղրով տորթ նորովի

Մեղրով տորթ նորովի. Պատրաստման եղանակը

  1. Շաքարավազը խառնել ջրի հետ և եփել դանդաղ կրակի վրա: Երբ գույնը սկսում է փոխվել, խառնել և մեջը լցնել տաք կաթ: Լավ խառնել և մի կողմ դնել:
  2. Խառնել օսլան ձվերի, վանիլի և ցանկության դեպքում՝ քրքումի հետ:
  3. Լցնել կարամելը և խառնել մինչև հարթ:
  4. Եփել կրեմը մինչև թանձրանա, անընդհատ խառնելով:
  5. Կրեմը հանել կրակից և ավելացնել յուղը, խառնել և թողնել, որ սառչի:
  6. Մաղով անցկացնել ալյուրը և դրա մեջ քերել սառեցված կարագը:
  7. Ձեռքերով տրորել զանգվածն այնքան ժամանակ, մինչև փշրանք ստանաք:
  8. Լցնել մեղրը և խմոր հունցել (մեղրը հալեցրեք և հովացրեք, այն պետք է հեղուկ լինի):
  9. Ստացված փշուրները բաժանել 3 մասի և տապակել յուրաքանչյուր մասը չոր թավայի մեջ, մինչև ոսկեգույն դառնա:
  10. Կաղապարը ծածկել յուղաթղթով և լցնել փշրանքների մեկ շերտ:
  11. Վրան քսել կրեմի մի մասը, ծածկել փշրանքներով:
  12. Հերթագայել բոլոր շերտերը և հավաքել ամբողջ տորթը:
  13. Այն ծածկել փայլաթիթեղով և դնել սառնարանում մի քանի ժամ՝ ներծծվելու համար:
  14. Հանել ձևամանի օղակը և վերևից շաղ տալ տորթի վրա ընկույզների և սալորաչիրի կտորներով:

Մեղրով տորթ նորովի

Մեղրով տորթը պատրաստ է, այն շատ նուրբ և փափուկ է ստացվում. Սալորաչիրն ու ընկույզը նրան տալիս են հատուկ համ: Ցանկացած չիր և ընկույզ կարող եք վերցնել ձեր սրտով:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Մեղրով տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք