Միս տոնի համար. Այս եղանակով միսը բավական հեշտ է պատրաստվում, բայց շատ համեղ է:
Ունիվերսալ այս ուտեստը հարմար է թե սենդվիչների, թե որպես առանձին ուտեստ մատուցելու համար, այն կարելի է նաև բարակ կտրատած մատուցել որպես ապխտած մսի փոխարինիչ: Կարող եք վերցնել ցանկացած միս, բայց հաշվի առեք, որ որքան յուղոտ լինի, այնքան ավելի հյութեղ կլինի ուտեստը:
Միս տոնի համար. Բաղադրությունը
_Միս (պարանոց) — 2 կգ
_Սոյայի սոուս — 100 մլ
_Համեմունք կորեական գազարների համար — 1 հատ
_Ջուր — 100 մլ
_Կես կիտրոնի հյութ
_Աղ — 0,5 թեյի գդալ
Միս տոնի համար. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Պատրաստել մարինադը: Դրա համար լցնել 100 մլ սովորական ջուր և 100 մլ սոյայի սոուս, 0,5 թեյի գդալ աղ, համեմունքներ՝ կորեական գազարների համար 25 գրամ փաթեթով, և կես կիտրոնի հյութ: Այս ամենը պետք է լավ խառնվի, մինչև աղը լուծվի:
_Հիմա վերցնել սովորական սննդի տոպրակ, դնել խոզի պարանոցի միսը դրա մեջ, ամբողջ մարինադը լցնել անմիջապես տոպրակի մեջ, հնարավորության դեպքում սեղմել այնպես, որ ամբողջ օդը դուրս գա և լավ կապել:
_Այս տոպրակը դնել մեկ այլ տոպրակի մեջ, այն դնել ինչ-որ ամանի մեջ, և այս ձևով թողնել մեկ օրով սառնարանում:Այս ընթացքում մի քանի անգամ շարժել, շրջել միսը:
_Հաջորդ օրը միսը հանել, առանց խնայելու, ամուր փաթաթել թելով, այնուհետև այն ամուր փաթաթել փայլաթիթեղով, լավ փաթաթում ենք ամեն ինչ, որպեսզի ոչ մի տեղից ոչինչ չթափվի:
_Միսը դնել տապակի վրա և այն նախապես մինչև 190 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում դնում, 1 կգ մսի համար 1 ժամ չափումով:
_Թույլ տվեք, որ միսը սառչի սենյակային ջերմաստիճանում և սառնարանում մնա ևս 5-6 ժամ:
Նշված ժամանակից հետո միսը տոնի համար պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: