Միս տոնի համար. Խնջույքի կամ հրավիրյալ ընթրիքի լավագույն առաջարկը

միս ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Միս տոնի համար. Այս եղանակով միսը բավական հեշտ է պատրաստվում, բայց շատ համեղ է:

Ունիվերսալ այս ուտեստը հարմար է թե սենդվիչների, թե որպես առանձին ուտեստ մատուցելու համար, այն կարելի է նաև բարակ կտրատած մատուցել որպես ապխտած մսի փոխարինիչ: Կարող եք վերցնել ցանկացած միս, բայց հաշվի առեք, որ որքան յուղոտ լինի, այնքան ավելի հյութեղ կլինի ուտեստը:

միս

Միս տոնի համար. Բաղադրությունը

_Միս (պարանոց) — 2 կգ

_Սոյայի սոուս — 100 մլ

_Համեմունք կորեական գազարների համար — 1 հատ

_Ջուր — 100 մլ

_Կես կիտրոնի հյութ

_Աղ — 0,5 թեյի գդալ

միս

Միս տոնի համար. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

_Պատրաստել մարինադը: Դրա համար լցնել 100 մլ սովորական ջուր և 100 մլ սոյայի սոուս, 0,5 թեյի գդալ աղ, համեմունքներ՝ կորեական գազարների համար 25 գրամ փաթեթով, և կես կիտրոնի հյութ: Այս ամենը պետք է լավ խառնվի, մինչև աղը լուծվի:

_Հիմա վերցնել սովորական սննդի տոպրակ, դնել խոզի պարանոցի միսը դրա մեջ, ամբողջ մարինադը լցնել անմիջապես տոպրակի մեջ, հնարավորության դեպքում սեղմել այնպես, որ ամբողջ օդը  դուրս գա և լավ կապել:

_Այս տոպրակը դնել մեկ այլ տոպրակի մեջ, այն դնել ինչ-որ ամանի մեջ, և այս ձևով թողնել մեկ օրով սառնարանում:Այս ընթացքում մի քանի անգամ շարժել, շրջել միսը:

_Հաջորդ օրը միսը հանել, առանց խնայելու, ամուր փաթաթել թելով, այնուհետև այն ամուր փաթաթել փայլաթիթեղով, լավ փաթաթում ենք ամեն ինչ, որպեսզի ոչ մի տեղից ոչինչ չթափվի:

_Միսը դնել տապակի վրա և այն նախապես մինչև 190 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում դնում, 1 կգ մսի համար 1 ժամ չափումով:

_Թույլ տվեք, որ միսը սառչի սենյակային ջերմաստիճանում և սառնարանում մնա ևս 5-6 ժամ:

Նշված ժամանակից հետո միսը տոնի համար պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք