Մոշի ջեմ. Ցուրտ ձմռանը կամ վաղ գարնանը զգացեք ձեր սիրած մրգերի հաճելի համն ու բույրը:
Ամռանը մենք կարող ենք վայելել տարբեր մրգեր և հատապտուղներ: Բայց դրանք շատ համեղ են և ցանկություն է առաջանում այդ համը պահպանել ողջ տարին: Դուք կարող եք սառեցնել հատապտուղների մի մասը, իսկ մյուս կեսից պահածո պատրաստել: Ելակի, հյութալի հաղարջի և առողջարար ազնվամորին հաճախ են հայտնվում մեր պահածոների դարակաշարերում: Բայց մոշի ջեմը ավելի քիչ տարածված է: Դա շտկելու համար փորձեք պատրաստել մեր առաջարկած բաղադրատոմսով:
Մոշի ջեմը հարուստ համ ունի` հաճելի թթվայնությամբ: Ընտրեք միայն հասած հատապտուղները: Կարևոր է մոշի կեղևը լավ մաքրել նախքան ջեմ պատրաստելը: Դուք կստանաք ցնցող դհամեղ պահածո, որը հիմք կդառնա շատ համեղ աղանդերների համար: Բայց ոչ պակաս հրաշալի կլինի պարզապես թեյ խմելիս այն քսել հացի վրա:
Մոշի ջեմ. Բաղադրությունը
- Մոշ 1 կգ
- Շաքար 450 գ
- Ջուր 100 մլ
- Կիտրոն 1 հատ:
Մոշի ջեմ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ մոշը սառը հոսող ջրի տակ և դնել կաթսայի մեջ: Ջուր ավելացնել և եփել մինչև թանձրանա, պարբերաբար խառնելով
- Հեռացնել կրակից և հատապտուղները մանրացնել բլենդերով: Պյուրեի վերածված հատապտուղների ավելացնել շաքարավազ և մեկ կիտրոնի հյութ: Խառնել և եփել ևս 45 րոպե ցածր կրակի վրա մինչև թանձրանա: Ջեմի պատրաստ լինելը ստուգելու համար պետք է մի փոքր լցնել ափսեի մեջ և թեքել այն: Եթե ջեմը արագ չի տարածվում, ապա այն պատրաստ է:
- Լավագույն մանրէազերծել բանկաները և լցրեք դրանք տաք ջեմով: Փակել ստերիլիզացված կափարիչներով և բանկաները շարել մեծ կաթսայի մեջ: Եփել մոտ 20 րոպե: Շրջել բանկաները գլխիվայր և թող սառչեն սենյակային ջերմաստիճանում:
Մոշի ջեմը կարող է պահվել մի քանի ամիս: Բանկաները պետք է պահվեն զով և չոր տեղում, լույսի և ջերմության աղբյուրներից հեռու: Այնուամենայնիվ, բանկան բացելուց հետո ջեմը պահվում է սառնարանում ոչ ավելի, քան 4-5 օր:
Մոշի ջեմը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: