Մրգային պիրոգ. Արագ պատրաստվող աղանդեր
Մեկ ձվով կարկանդակի բաղադրատոմսերը ավելի ու ավելի մեծ ժողովրդականություն են վայելում: Դա հասկանալի է: 10 րոպեում համեղ խմորեղեն պատրաստելը յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու երազանքն է:
Այսօր ես որոշեցի կիսվել իմ սիրած հյուրասիրություններով: Իմ ծույլ կարկանդակը բաղկացած է մեկ բանանից և մեկ խնձորից: Այդ քաղցր ու թթու լցոնումը հիանալի կերպով լրացնում է աղանդերը:
Այս բաղադրատոմսի մեծ առավելությունն այն է, որ դուք կարող եք անել առանց ջեռոցի: Սա հիանալի է, երբ ժամանակը սուղ է: Ես միշտ էլ բարձր եմ գնահատել արագ ու պարզ պատրաստվող կերակուրների բոլոր օգուտները: Առաջին անգամ ես այս թխվածքը պատրաստեցի, երբ հանգստյան օրերին առավոտյան թեյի համար ինչ-որ բան էինք ուզում: Այդ ժամանակից ի վեր սա մեր ընտանիքում ամենապահանջված խմորեղենն էր:
Մրգային պիրոգ. Անհրաժեշտ
բաղադրիչները
- Բանան 1 հատ
- Խնձոր 1 հատ
- Շաքար 85 գ
- Ձու 1 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 60 մլ
- Կաթ 100 մլ
- Ցորենի ալյուր 150 գ
- Փխրեցուցիչ 12 գ
- Սպիտակ գինու քացախ 1 ճաշի գդալ
- Կարագ 10-20 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Վանիլային շաքար 10 գ
Մրգային պիրոգ. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել խնձորը բարակ շերտերով, իսկ բանանը՝ օղակներով:
- 24-26 սմ տրամագծով խորը տապակ յուղել բուսական յուղով, շաղ տալ 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և շարել մրգեր՝ բանան և խնձոր:
- Խմորի համար խառնել ձուն, 60 գ շաքարավազը, արևածաղկի ձեթը, վանիլային շաքարն ու աղը, հարել, մեջը լցնել կաթը և խառնել:
- Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը՝ հարմարանքով զգուշորեն փշրելով գնդիկները:
- Վերջում ավելացնել փխրեցուցիչ և քացախ (կարելի է վերցնել խնձորի քացախ), հունցել խմորը:
- Խմորը լցնել մրգերի վրա, տապակը դնել մարմանդ կրակին և կափարիչով ծածկված թխել 20 րոպե:
- Հարթ ափսեն յուղել արևածաղկի ձեթով, ծածկել տապակը և զգուշորեն շրջել այն: Կարկանդակը մյուս կողմով կրկին դնել տապակի մեջ: Այս կերպ կարող եք այն շրջել առանց վնասելու:
- Եփել ևս 5 րոպե:
Արագ կարկանդակը թավայից հանելուց հետո թողեք, որ այն փոքր-ինչ սառչի: Դրանից հետո կարող եք վրան քսել ջեմ և զարդարել կոկոսով, շոկոլադով և թարմ մրգերով:
Կարող եք պարզապես հենց այդպես վայելել թեյի կամ սուրճի հետ:
Մրգային պիրոգը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ բիսկվիթ թթվասերով