Յոգուրտով կրեմ. Արագ պատրաստվող թեթև ու պարզ կրեմ
Քաղցրավենիքի ձեր գլուխգործոցներում հաճախ եք կրեմ օգտագործում: Իհարկե, այո, քանի որ այն պատրաստում են նապոլեոնի, մեղրով տորթի, էկլերի և շատ այլ աղանդերի համար: Եթե արդեն հոգնել եք կրեմի դասական տարբերակից, առաջարկում եմ փորձել նոր բան:
Փորձարկումների ու սխալների արդյունքում ես փորձեցի ավելի համեղ դարձնել արդեն իսկ համեղ կրեմը: Ուրախ եմ ձեզ հետ կիսվել ամենահաջողակ բաղադրատոմսով: Շատ կաթի փոխարեն ես օգտագործում եմ այլ բաղադրիչներ: Բավական է մեկ անգամ փորձել յոգուրտով կրեմը, որպեսզի շարունակեք եփել հենց այդպես:
Յոգուրտով կրեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Յոգուրտ 350 գր
- Ձու 2 հատ
- Կարագ 160 գ
- Օսլա 30 գ
- Խտացրած կաթ 150 գ
- Շաքար 50 գ
Յոգուրտով կրեմ. Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ խառնել յոգուրտը, ձվերը, շաքարավազը և օսլան մինչև համասեռ դառնա: Խառնուրդը եռացնել միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով: Դրանից հետո եփել ևս 15 վայրկյան:
- Յոգուրտի խառնուրդը լցնել ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով և թողնել, որ սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:
- Հարել կարագը, ավելացնել խտացրած կաթը: Շարունակել հարել մինչև միասեռ դառնա: Այս բաղադրիչները պատրաստելուց առաջ պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում:
- Երբ յոգուրտի խառնուրդը սառչի, հարել խառնիչով և խառնել կարագի զանգվածի հետ: Լավ հարել, մինչև համասեռ կրեմ ստացվի:
Ցանկալի է անհապաղ օգտագործել յոգուրտով կրեմը: Սառնարանում երկար պահելիս կրեմի բաղադրության յուղը կսկսի պնդանալ: Դա վատ կանդրադառնա կրեմի կայունության վրա:
Կրեմը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Գազարով համեղ տորթ