Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո. Լուսավորեք գորշ առօրյան վառ գույներով և հաճելի բույրով

ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եկեք պատրաստենք Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո ուրախ ու նուրբ ըմպելիք արևի համով: Եթե ​​չգիտեք, ապա հուշենք, որ այս խմիչքը շատ նման է լիմոնչելլոյին, բայց պատրաստվում է միայն նարինջներից: Կա ևս մեկ տարբերություն. Օրանչելլոյի համար, բացի կեղևից, նաև ցիտրուսի հյութ է անհրաժեշտ:

Ավելի լավ է սովորական օղին տնականով չփոխարինել: Բայց մեղրով շաքարը՝ խնդիր չէ: Ավելին, մեղրով ըմպելիքի համն ավելի մեղմ է, և ծաղիկների նեկտարի նոտաները համատեղվում են ցիտրուսի բույրի հետ: Պետք կլինի մոտ 250-300 գ: Կարող եք ավելացնել քիչ կամ շատ նարնջի հյութ. Լիկյորի թնդությունը կախված է դրա քանակից: Թեթև թթվաշ համը ստանալու համար կարելի է լցնել մի քիչ կիտրոնի հյութ (50 մլ):

Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո

Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո. Անհրաժեշտ Բաղադրիչները

_Օղի 0,7 լ

_Նարինջ 5 հատ

_Շաքարավազ 0,5 կգ

Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո

Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո

Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստեք նարինջները. Մանրակրկիտ լվանալ սոդայով, կեղևը մաքրել բանջարեղեն մաքրելու դանակով: Փորձեք չդիպչել տակի սպիտակ շերտին, որպեսզի ըմպելիքը դառը չստացվի: Մնացած ցիտրուսային մրգերը տոպրակով դնել սառնարանում:

_Լցնել կեղևի քերուկը բանկայի մեջ, վրան լցնել օղին և փակել:

_Բանկան թողնել մութ տեղում 5 օր: Ամեն օր թափահարել: Հինգերորդ օրը հանել կեղևը, քամել բանկայի պարունակությունը:

_Նարինջից քամել հյութը, խառնել շաքարի հետ, դնել կրակի վրա: Տաքացնել և խառնել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարը լիովին լուծվի: Օշարակը մի հասցրեք եռման, սառեցրեք, քամեք և խառնեք թուրմի հետ:

_Լցնել ըմպելիքը շշերի մեջ, փակել, թողնել սառը տեղում 2 օր:

Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո

Տնական օրանչելլոն կարելի է օգտագործել որպես ինքնուրույն ըմպելիք կամ կոկտեյլների բաղադրիչ: Կարող է լինել հիանալի ներծծում տորթերի համար:

Տեսանյութ

Քաղցր ցիտրուսային աղանդեր

Խնդրում ենք Գնահատեք