Եկեք պատրաստենք Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո ուրախ ու նուրբ ըմպելիք արևի համով: Եթե չգիտեք, ապա հուշենք, որ այս խմիչքը շատ նման է լիմոնչելլոյին, բայց պատրաստվում է միայն նարինջներից: Կա ևս մեկ տարբերություն. Օրանչելլոյի համար, բացի կեղևից, նաև ցիտրուսի հյութ է անհրաժեշտ:
Ավելի լավ է սովորական օղին տնականով չփոխարինել: Բայց մեղրով շաքարը՝ խնդիր չէ: Ավելին, մեղրով ըմպելիքի համն ավելի մեղմ է, և ծաղիկների նեկտարի նոտաները համատեղվում են ցիտրուսի բույրի հետ: Պետք կլինի մոտ 250-300 գ: Կարող եք ավելացնել քիչ կամ շատ նարնջի հյութ. Լիկյորի թնդությունը կախված է դրա քանակից: Թեթև թթվաշ համը ստանալու համար կարելի է լցնել մի քիչ կիտրոնի հյութ (50 մլ):
Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո. Անհրաժեշտ Բաղադրիչները
_Օղի 0,7 լ
_Նարինջ 5 հատ
_Շաքարավազ 0,5 կգ
Նարնջի լիկյոր Օրանչելլո. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստեք նարինջները. Մանրակրկիտ լվանալ սոդայով, կեղևը մաքրել բանջարեղեն մաքրելու դանակով: Փորձեք չդիպչել տակի սպիտակ շերտին, որպեսզի ըմպելիքը դառը չստացվի: Մնացած ցիտրուսային մրգերը տոպրակով դնել սառնարանում:
_Լցնել կեղևի քերուկը բանկայի մեջ, վրան լցնել օղին և փակել:
_Բանկան թողնել մութ տեղում 5 օր: Ամեն օր թափահարել: Հինգերորդ օրը հանել կեղևը, քամել բանկայի պարունակությունը:
_Նարինջից քամել հյութը, խառնել շաքարի հետ, դնել կրակի վրա: Տաքացնել և խառնել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարը լիովին լուծվի: Օշարակը մի հասցրեք եռման, սառեցրեք, քամեք և խառնեք թուրմի հետ:
_Լցնել ըմպելիքը շշերի մեջ, փակել, թողնել սառը տեղում 2 օր:
Տնական օրանչելլոն կարելի է օգտագործել որպես ինքնուրույն ըմպելիք կամ կոկտեյլների բաղադրիչ: Կարող է լինել հիանալի ներծծում տորթերի համար:
Տեսանյութ
Քաղցր ցիտրուսային աղանդեր