Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ. Համեղ աղանդեր, որը կհմայի ցիտրուսային պտուղների սիրահարներին
Շաքարով նարնջի և կիտրոնի կեղևները շատ համեղ հյուրասիրություն կլինեն թեյի և սուրճի հետ մատուցելիս:
Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ այլևս երբեք չեք նետի նարնջի և կիտրոնի կեղևներ, այլ միշտ կպատրաստեք համեղ ցուկատներ: Ստացվում են շատ պայծառ ու հարուստ համով, ավելի լավ բաղադրատոմս պարզապես չեք գտնի:
Содержание
Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ. Անհրաժեշտ բաղադրատոմսեր
- Վանիլային շաքար կամ վանիլ
- Դարչինի փայտիկ
- Աստղ անիսոն 2-3 հատ
- Մեխակ 2 հատ
- Շաքարի փոշի
- Նարնջի կեղևներ 700 գ
- Շաքար 700 գ
- Ջուր 700 գ
- Կոճապղպեղի արմատ 20 գ
- Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ
Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատներ.Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում լավ լվանալ նարինջներ և կիտրոններ, վրան լցնել եռման ջուր և չորացնել սրբիչով: Հետո ցանկացած հարմար եղանակով հանել կեղևը:
- Պատրաստի կեղևի վրա լցնել սառը ջուր և թողնել 1 օր: Այս ընթացքում անհրաժեշտ է ջուրը փոխել առնվազն 4-5 անգամ, որպեսզի դառնությունն անցնի:
- Այնուհետև ջուրը քամել և կեղևները կտրում կամայական, հնարավորինս գեղեցիկ կտորներով: Կտրատած կեղևի վրա լցնել եռացող ջուր և թողնել 10-15 րոպե: Կրկնել այս պրոցեսը երկու անգամ:
- Ջրային բաղնիքի վրա դնել կաթսան, ուժեղ կրակ անել: Կաթսայի մեջ լցնել ջուր, շաքար և համեմունքներ, ավելացնել մանրացված կոճապղպեղ, լցնել կիտրոնի հյութ, վանիլային շաքար: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Կտրատած կեղևները լցնել օշարակի մեջ, լավ խառնել կաթսայի պարունակությունը, հասցնել եռման աստիճանի և կրակը նվազեցնել միջինից՝ ցածր: Եփել այնքան ժամանակ, մինչև ամբողջ հեղուկը գոլորշիանա: Անհրաժեշտ է մոտ 1-1,5 ժամ եփել:
- Այժմ մնում է հանել համեմունքները և ցուկատները շարել մետաղալարով ցանցի վրա, չորացնել սենյակային ջերմաստիճանում 24 ժամ:
Պատրաստի ցուկատները թաթախել շաքարի փոշու մեջ: Պահել ամուր փակվող տարայի մեջ՝ սառնարանում:
Նարնջի և կիտրոնի կեղևներով ցուկատները պատրաստ են: Բաղադրատոմսը պարզապես հրաշք է, ցուկատներ պատրաստելիս բույրն աննկարագրելի է խոհանոցում: Ստացվում է անիրատեսականորեն համեղ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ցիտրուսային համեղ աղանդեր