Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Համեղ և արագ ստացվող գեղեցիկ թխվածքը ձեզ նույնպես կհիացնի:
Ընդհանուր առմամբ, այս խնձորի կարկանդակն ավելի շատ նման է խոնավեցված շերտերով տորթի, փափուկ է, շատ նուրբ և բուրավետ: Պարզապես փորձեք այն պատրաստել և անպայման հաճախակի կթխեք։
Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ խմորիչ 20 գ
_ ալյուր 550 գ
_ կաթ 300 մլ
_ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ օսլա 45 գ
_ վանիլին
_ 1 պտղունց աղ
_ ձու 1 հատ
_ խնձոր 3 հատ
_ կարագ 70 գ
_ շաքարավազ 150 գ
Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք կաթին ավելացնել շաքարավազն ու խմորիչը, լցնել 3 ճաշի գդալ ալյուրը և զանգվածը լավ խառնել, թողնել տաք տեղում 20 րոպե։
_Ուռած զանգվածը հարել ձվի, օսլայի, ըստ ճաշակի վանիլային շաքարի և մի պտղունց աղի հետ։
_ Մաղած ալյուրը լցնել մասերով և լավ հունցել, շատ փարթամ ու փափուկ խմոր։ Լավ կլինի, եթե ունեք հարիչ կամ խմորի խառնիչ, օգտագործեք դրանք, այնպես որ խմորը կատարյալ հունցված կլինի:
_ Ծածկեք և թողեք տաք տեղում 1-1,5 ժամ։
_ Մաքրել խնձորները և կտրատել բարակ շերտերով:
_ Սեղանին ալյուր ցանել։ Խմորը դնել վրան գրտնակել մեծ շերտով, մոտ 3 մմ հաստությամբ։
_ Կտրել 5 սմ լայնությամբ շերտերով:
_ Յուրաքանչյուր շերտի վրա շարեք խնձորի կտորներ:
_ Ռուլետը ոլորել և կտրած կողմով դնում ենք յուղ քսած ձևամանի մեջ։
_ Այսպիսով, մենք բոլոր շերտերը փաթաթել խնձորի կտորներով և դրանցից կարկանդակ կազմել։
_ Թխում ենք 180 աստիճանով մոտ 40 րոպե, բայց ժամանակը կախված է ձեր ջեռոցից։
Այս կարկանդակը կարելի է պատրաստել պարզապես խմորի վրա ցանելով դարչինի և շաքարի խառնուրդ՝ գրտնակելուց հետո, փաթաթելուց առաջ:
Բարի ախորժակ: