Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Նրբագեղ ու համեղ, արագ ու պարզ բաղադրատոմսը տատիկիցս է մնացել, դուք էլ փորձեք

Նուրբ խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Համեղ և արագ ստացվող գեղեցիկ թխվածքը ձեզ նույնպես կհիացնի:

Ընդհանուր առմամբ, այս խնձորի կարկանդակն ավելի շատ նման է խոնավեցված շերտերով տորթի, փափուկ է, շատ նուրբ և բուրավետ: Պարզապես փորձեք այն պատրաստել և անպայման հաճախակի կթխեք։

Նուրբ խնձորով կարկանդակ

Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ խմորիչ 20 գ

_ ալյուր 550 գ

_ կաթ 300 մլ

_ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_ օսլա 45 գ

_ վանիլին

_ 1 պտղունց աղ

_ ձու 1 հատ

_ խնձոր 3 հատ

_ կարագ 70 գ

_ շաքարավազ 150 գ

Նուրբ խնձորով կարկանդակ

Նուրբ խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Տաք կաթին ավելացնել շաքարավազն ու խմորիչը, լցնել 3 ճաշի գդալ ալյուրը և զանգվածը լավ խառնել, թողնել տաք տեղում 20 րոպե։

_Ուռած զանգվածը հարել ձվի, օսլայի, ըստ ճաշակի վանիլային շաքարի և մի պտղունց աղի հետ։

_ Մաղած ալյուրը լցնել մասերով և լավ հունցել, շատ փարթամ ու փափուկ խմոր։ Լավ կլինի, եթե ​​ունեք հարիչ կամ խմորի խառնիչ, օգտագործեք դրանք, այնպես որ խմորը կատարյալ հունցված կլինի:

_ Ծածկեք և թողեք տաք տեղում 1-1,5 ժամ։

_ Մաքրել խնձորները և կտրատել բարակ շերտերով:

_ Սեղանին ալյուր ցանել։ Խմորը դնել վրան գրտնակել մեծ շերտով, մոտ 3 մմ հաստությամբ։

_ Կտրել 5 սմ լայնությամբ շերտերով:

_ Յուրաքանչյուր շերտի վրա շարեք խնձորի կտորներ:

_ Ռուլետը ոլորել և կտրած կողմով դնում ենք յուղ քսած ձևամանի մեջ։

_ Այսպիսով, մենք բոլոր շերտերը փաթաթել խնձորի կտորներով և դրանցից կարկանդակ կազմել։

_ Թխում ենք 180 աստիճանով մոտ 40 րոպե, բայց ժամանակը կախված է ձեր ջեռոցից։

Նուրբ խնձորով կարկանդակ

Այս կարկանդակը կարելի է պատրաստել պարզապես խմորի վրա ցանելով դարչինի և շաքարի խառնուրդ՝ գրտնակելուց հետո, փաթաթելուց առաջ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք