Նուրբ կարկանդակ ելակով. Ձեզ կհիացնի այս իտալական թխվածքը

Նուրբ կարկանդակ ելակով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ծանոթանանք իտալական ավանդական Բրիչիոլատա՝ Նուրբ կարկանդակ ելակով թխելու եղանակին: Սա քնքուշ կարկանդակ է, որն իրենից ներկայացնում է հատապտուղներով և մրգերով թխվածքաբլիթ:

Դրա մի քանի տարբերակներ կան. Ընդունված է նման կարկանդակ պատրաստել կամ կաթնաշոռի միջուկով, կամ կրեմով։ Անհավանական համեղ է ստացվում թե՛ առաջինի, թե՛ երկրորդի դեպքում։ Բայց ելակով և նուրբ կրեմով բրիչիոլատան շատերի սիրելին է։

Հիմնականը խմորից ճիշտ փշրանքներ պատրաստելն է: Սա է կատարյալ աղանդերի բանալին: Պարզապես պետք է հիշել, որ փշուրները պետք է պատրաստվեն ձեռքով։ Միայն այդ դեպքում խմորի կառուցվածքը հաջող կլինի:

Փշրանքներ պատրաստելիս պետք է կարագ օգտագործել։ Այն պետք է քերել, ապա ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։ Որպեսզի այս գործընթացը հարթ ընթանա, յուղը պետք է նախապես 30-40 րոպեով ուղարկել սառնարան։ Այդ ժամանակ այն քերելը շատ ավելի հեշտ կլինի։

Նուրբ կարկանդակ ելակով

Նուրբ կարկանդակ ելակով. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 300 գ

_Ձու 2 հատ

_Կարագ 180 գ

_Աղ 1 պտղունց

_Շաքարավազ 200 գ

_Վանիլային շաքարավազ 10 գ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Խնձորի քացախ 1 թեյի գդալ

_Ելակ 400 գ

_Օսլա 2 ճաշի գդալ

Նուրբ կարկանդակ ելակով

Նուրբ կարկանդակ ելակով

Նուրբ կարկանդակ ելակով. Պատրաստման եղանակը

_Խորը ամանի մեջ խառնել մաղած ցորենի ալյուրը 150 գ շաքարավազի, փխրեցուցիչի, աղի և վանիլային շաքարի հետ։

_Ավելացնել խոշոր քերիչով քերած սառեցրած կարագը։ Ձեռքերով խառնել, մինչև փշրանքներ ստացվեն։

_Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից։

_Փշուրների մեջ ավելացնել ձվի դեղնուցները և խնձորի քացախը: Կրկին ամեն ինչ մանրացնել ձեռքերով։

_Ընդհանուր խմորի 2/3-ը լցնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ, որը նախապես յուղված է կարագով։

_Լավ սեղմել փշրանքները կաղապարի մեջ: Այն դնել սառնարանում։

_Հարել սառեցված ձվի սպիտակուցը։ Աստիճանաբար ավելացնել 50 գ շաքարավազ՝ շարունակելով հարել, մինչև կայուն գագաթներ առաջանալը։

_Ավելացնել կարտոֆիլի օսլա, մանրակրկիտ խառնել։

_Հարած ձվի սպիտակուցը լցնել կաղապարի մեջ։

_Ելակը լավ լվանալ, կիսել մեջտեղից դնել հարած սպիտակուցների վրա:

_Վերևից շաղ տալ մնացած փշրանքները։

_Կաղապարը 40-45 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

Նուրբ կարկանդակ ելակով

Այն բույրը, որը կգա խոհանոցից, հենց որ բացեք ջեռոցը, անմիջապես կհավաքի բոլորին։

Ձեր ընտանիքն անմիջապես կհայտնվի սեղանի մոտ՝ սպասելով նուրբ աղանդերի մի կտորի:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք