Նուրբ կեքսեր. Քաղցր ու բերանում հալչող հյուրասիրություն

Նուրբ կեքսեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նուրբ կեքսեր. Քաղցր ու բերանում հալչող հյուրասիրություն

Անկասկած, տնական կեքսերը ամենահեշտ, քաղցրահամ հյուրասիրությունն են: Դրանք թխել սովորել եմ իմ պատանության տարիներին և տարբեր համերով: Բայց որպեսզի շատ չչարչարվեմ, ես նույն հիմքն եմ վերցնում խմորի համար: Այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստված նուրբ կեքսերն ունենում են պաղպաղակի համ: Իսկական հրաշք է:

Խմորի մեջ արհեստական ​​սննդային հավելումներ չեմ ավելացնում: Պաղպաղակի համը հայտնվում է յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու համար բնական և հասկանալի բաղադրիչների շնորհիվ: Թխման ընթացքում կարևոր է խմորը փխրուն պահել առաջին իսկ փուլից մինչև ջեռոց ուղարկելը:

Նուրբ կեքսեր

Նուրբ կեքսեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձու 2 հատ
  • Շաքարավազ 50-80 գ
  • Վանիլային շաքար 10 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 35 մլ
  • Թթվասեր 100 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Փխրեցուցիչ 5 գ
  • Ցորենի ալյուր 100 գ
  • Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի

Նուրբ կեքսեր

Նուրբ կեքսեր. Պատրաստման եղանակը

  1. Սենյակային ջերմաստիճանում գտնվող ձվերը կոտրել խորը տարայի մեջ: Դրանց ավելացնել վանիլին և սովորական շաքար: Ամբողջը հարիչով հարել 3-4 րոպե, մինչև կստացվի փրփուր:
  2. Փրփուրի մեջ լցնել հոտազերծված բուսական յուղ: Ցածր արագությամբ խառնել ամեն ինչ հարիչով:
  3. Դրանից հետո ավելացնել 20 % թթվասեր կամ թանձր մածուն: Ալյուրը մաղել ամանի մեջ 2 փուլով՝ ամեն անգամ խառնելով:
  4. Դրանից հետո ավելացնել փխրեցուցիչ և մի փոքր աղ: Խառնել խմորը սիլիկոնե բահիկի օգնությամբ:
  5. Խմորը լցնել սիլիկոնե ձևամանի մեջ: Լցնել յուրաքանչյուր 3/4-ով:
  6. Կեքսները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստի թխվածքը ոսկեգույն երանգ պիտի ստանա:
  7. Քնքուշ կեքսերը վառարանից հանելուց հետո թող 10-15 րոպե սառչեն: Դրանից հետո դրանց վրա ցանել շաքարի փոշի:

Նուրբ կեքսեր

Սրանց վրա կարելի է  լցնել հարած սերուցք, բայց հիշեք, որ թխվածքը բավականին քաղցր է: Այդ իսկ պատճառով, եթե մտադիր եք կեքսերը կրեմով զարդարել, խմորին մի քիչ պակաս շաքար ավելացրեք:

Նուրբ կեքսերը պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շոկոլադե կեքսեր

Խնդրում ենք Գնահատեք