Նուրբ կեքսեր. Քաղցր ու բերանում հալչող հյուրասիրություն
Անկասկած, տնական կեքսերը ամենահեշտ, քաղցրահամ հյուրասիրությունն են: Դրանք թխել սովորել եմ իմ պատանության տարիներին և տարբեր համերով: Բայց որպեսզի շատ չչարչարվեմ, ես նույն հիմքն եմ վերցնում խմորի համար: Այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստված նուրբ կեքսերն ունենում են պաղպաղակի համ: Իսկական հրաշք է:
Խմորի մեջ արհեստական սննդային հավելումներ չեմ ավելացնում: Պաղպաղակի համը հայտնվում է յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու համար բնական և հասկանալի բաղադրիչների շնորհիվ: Թխման ընթացքում կարևոր է խմորը փխրուն պահել առաջին իսկ փուլից մինչև ջեռոց ուղարկելը:
Նուրբ կեքսեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 2 հատ
- Շաքարավազ 50-80 գ
- Վանիլային շաքար 10 գ
- Արևածաղկի ձեթ 35 մլ
- Թթվասեր 100 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Փխրեցուցիչ 5 գ
- Ցորենի ալյուր 100 գ
- Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Նուրբ կեքսեր. Պատրաստման եղանակը
- Սենյակային ջերմաստիճանում գտնվող ձվերը կոտրել խորը տարայի մեջ: Դրանց ավելացնել վանիլին և սովորական շաքար: Ամբողջը հարիչով հարել 3-4 րոպե, մինչև կստացվի փրփուր:
- Փրփուրի մեջ լցնել հոտազերծված բուսական յուղ: Ցածր արագությամբ խառնել ամեն ինչ հարիչով:
- Դրանից հետո ավելացնել 20 % թթվասեր կամ թանձր մածուն: Ալյուրը մաղել ամանի մեջ 2 փուլով՝ ամեն անգամ խառնելով:
- Դրանից հետո ավելացնել փխրեցուցիչ և մի փոքր աղ: Խառնել խմորը սիլիկոնե բահիկի օգնությամբ:
- Խմորը լցնել սիլիկոնե ձևամանի մեջ: Լցնել յուրաքանչյուր 3/4-ով:
- Կեքսները թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստի թխվածքը ոսկեգույն երանգ պիտի ստանա:
- Քնքուշ կեքսերը վառարանից հանելուց հետո թող 10-15 րոպե սառչեն: Դրանից հետո դրանց վրա ցանել շաքարի փոշի:
Սրանց վրա կարելի է լցնել հարած սերուցք, բայց հիշեք, որ թխվածքը բավականին քաղցր է: Այդ իսկ պատճառով, եթե մտադիր եք կեքսերը կրեմով զարդարել, խմորին մի քիչ պակաս շաքար ավելացրեք:
Նուրբ կեքսերը պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շոկոլադե կեքսեր